Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Kings Gambit

Kings Gambit
Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 - 12:23
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο σκάκι το Queen's Gambit, από το οποίο πήρε την ονομασία της μια υπέροχη μίνι σειρά στο Netfix, είναι ένα δημοφιλές άνοιγμα του παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι ότι, φέρνοντάς το στα δικά μας... χωράφια, τα ποδοσφαιρικά και του Ολυμπιακού, ο King, δηλαδή ο βασιλιάς Ολυμπιακός και όχι η Queen, βασίλισσα, θα είναι σα να παίζει τη δική του παρτίδα σκάκι από 'δω και στο εξής και για τον επόμενο μήνα.

Το... άνοιγμα μιας σειράς δύσκολων και σημαντικών αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη γίνεται το προσεχές Σάββατο 21/11 κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο στο κλασικό ντέρμπι (ήταν, είναι και θα είναι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκονται οι δύο) του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το ματς είναι δύσκολο γιατί, μην ξεχνάμε, ο Ολυμπιακός θα πάει να το δώσει έχοντας μόλις μαζέψει τα... πιόνια του που έχουν σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα λόγω των εθνικών ομάδων. Ένα ή δύο 24ωρα πριν από τη σέντρα του ματς θα επιστρέψουν στο Ρέντη οι τελευταίοι διεθνείς. Καταλαβαίνει κανείς οτι ο Πέντρο Μαρτίνς θα έχει τις αγωνίες του για την κατάσταση στην οποία θα γυρίσουν.

Αφενός αν θα είναι κουρασμένοι ή χτυπημένοι και αφετέρου πλέον στη σκέψη όλων υπάρχει πάντα και η συνθήκη που λέγεται κορωνοϊός. Έχει χτυπηθεί ο Ολυμπιακός χάνοντας παίκτες τις προηγούμενες εβδομάδες, θα υπάρχει πάντα η ανησυχία για το παρόν και το μέλλον. Βεβαίως, όπως είχε δηλώσει προσφάτως και ο Μαρτίνς ερωτηθείς σχετικά, πρέπει όλοι μας να ζούμε με όλο αυτό και συνυπολογίζοντας τις πιθανότητες προσβολής από τον ιό.

Γι' αυτό λοιπόν το προσεχές διάστημα θα μοιάζει όλο και περισσότερο με μια πολύ δύσκολη παρτίδα σκάκι. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα χρησιμοποιεί τα πιόνια που είναι πιο έτοιμα και όχι, απαραίτητα, καλύτερα και με ικανότητα να κάνουν πολλές κινήσεις. Αυτή η παρτίδα που έρχεται για τις επόμενες 30 μέρες είναι καθοριστική. Όχι τόσο για το πρωτάθλημα, σίγουρα για την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

Να η (2η) ευκαιρία

Να η (2η) ευκαιρία

Ο Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά και το πειραιώτικο... talent show... Μπλογκάρει στο gavros.gr o Σπύρος Γρομητσάρης!