Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγαλύτερη και από την αξία του ηττημένου

Μεγαλύτερη και από την αξία του ηττημένου
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η αξία του ηττημένου δίνει όντως αξία στο νικητή, ωστόσο στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του 1-0 επί του ΠΑΟ στο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος ίδια και μεγαλύτερη αξία από την προσπάθεια του ηττημένου έδωσε η διαδρομή των νταμπλούχων ως τη σέντρα του ματς. Ήταν τέτοια η συχνότητα και το μέγεθος των χτυπημάτων της κακοδαιμονίας που ο συνήθως ήρεμος και στωϊκός σε κάθε πρόβλημα, Πέντρο Μαρτίνς, τέλειωσε δύο προπονήσεις νωρίτερα φοβούμενος μη συμβεί κάτι ακόμα! Ναι, αλήθεια είναι.

Στις προπονήσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, όταν μέχρι και οι Μπα - Ρατζέλοβιτς... τράκαραν κεφάλι με κεφάλι με συνέπεια να πάνε για εξετάσεις ενώ ο Σέρβος έκανε και πέντε ράμματα (!), ο Πορτογάλος τεχνικός... σφύριξε λήξη προγράμματος νωρίτερα από το προκαθορισμένο με τους παίκτες να απορούν. Πώς να τον αδικήσεις; Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού των δύο φορ του (Ελ Αραμπί - Χασάν) ακολούθησαν οι Βαλμπουενά, Χολέμπας, Βινάγκρε, Μπρούμα που τέθηκαν νοκ-άουτ κι ενώ μέρες πριν φαίνονταν ότι θα είναι όλοι διαθέσιμοι εν όψει ΠΑΟ.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά συνέβησαν μετά από διακοπή λόγω εθνικών με τους τελευταίους παίκτες να μαζεύονται στο Ρέντη Παρασκευή, παραμονή του ματς, κι ενώ είχαν κάνει ουκ ολίγες κοπιαστικές πτήσεις με... γύρο της Ευρώπης ή και της Αφρικής λόγω περιορισμών που έχει επιφέρει ο covid-19.

Γι' αυτό λοιπόν λέω στην αρχή ότι η αξία της διαδρομής του νικητή ως τη σέντρα του ματς του δίνει μεγαλύτερη αξία γι' αυτό το 1-0 που τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πλέον στρέφουν άπαντες την προσοχή στη Μάντσεστερ Σίτι σ' ένα ματς που με κορυφή το 10 σε βαθμό δυσκολίας, πλέον παίρνει... 11 και καταλαβαίνουμε όλοι γιατί.

ΥΓ: Υπάρχει εξήγηση και μάλιστα σοβαρή και όχι δικαιολογία για την κούραση που έβγαλε ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟ μετά το 60'. Όταν κάποιοι παίκτες έχουν μάθει να προπονούνται σε υψηλές εντάσεις στην καθημερινότητά τους και ύστερα πηγαίνουν στις Εθνικές και υπο-λειτουργούν (αφού συνήθως δίνεται βάρος στην τακτική) για περίπου 10 μέρες, είναι λογικό το σώμα τους να ρίξει... στροφές. Και για να επανέλθει θέλει ξανά μερικές μέρες δυνατών προπονήσεων.

Διαβάστε επίσης

Να παίξουν για...

Να παίξουν για...

Ματς για παίκτες με «καρύδια». Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.