Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο το 100% δίνει νίκη

Μόνο το 100% δίνει νίκη
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν γινόταν η σέντρα στο φετινό ταλαιπωρημένο και από τον κορωνοϊκό πρωτάθλημα, ελάχιστοι θα πίστευαν πως την 10η αγωνιστική, όταν ο Ολυμπιακός θα πάει στη Θεσσαλονίκη για να παίξει με τον Άρη, οι δύο ομάδες θα ήταν ισόβαθμες στην 1η θέση και θα μιλούσαμε για ντέρμπι κορυφής. Κι όμως, αυτό ισχύει σήμερα που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες.

Για τους ερυθρόλευκους, βεβαίως, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί η θέση τους. Για τους κιτρινόμαυρους ωστόσο είναι. Όπως αποδεικνύεται, στην πόλη της Θεσσαλονίκης άλλος (ΠΑΟΚ) έχει το όνομα της μεγάλης ομάδας και άλλος (Άρης) τη χάρη. Ο δικέφαλος συνεχίζει τα ευρωπαϊκά του στραπάτσα και στην Ελλάδα κρατιέται με διαιτητικά δεκανίκια (βλέπε και το πρόσφατο ματς ΠΑΣ Γιάννινα) ψηλά στη βαθμολογία ενώ ξεκάθαρα έπρεπε να είναι αρκετά χαμηλότερα.

Ας αφήσουμε ωστόσο την πολυδιαφημισμένη και πολυσπρωγμένη ομάδα και ας ασχοληθούμε με το αποψινό ματς. Ένα πολύ δύσκολο ματς το οποίο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να... φτύσει αίμα για να κερδίσει. Μην ξεχνάμε ότι οι Πειραιώτες παραμένουν μια πολύ λαβωμένη ομάδα. Λείπουν ακόμα παίκτες και όσοι έχουν επιστρέψει (ειδικά όπως ο Ελ Αραμπί από κορωνοϊό) είναι λογικό να έχουν επηρεαστεί από την απουσία από τις κανονικές ομαδικές προπονήσεις. Μακάρι ο Μαροκινός, όσο αγωνιστεί, να αποδείξει ότι δεν έχει επηρεαστεί πολύ από την περιπέτεια της υγείας του.

Από εκεί και έπειτα, στο ματς αυτό πρέπει να βγουν μπροστά κι άλλοι παίκτες για να οδηγήσουν την ομάδα στη νίκη. Αν περάσει νικηφόρα ο Ολυμπιακός από τη Θεσσαλονίκη θα είναι μια σπουδαία επιτυχία γεμάτη μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες οι οποίοι πολύ θα ήθελαν να τον δουν να μην κατακτά και αυτό το πρωτάθλημα.

Η ατάκα του Πέδρο Μαρτίνς χθες για διαιτητές που πρέπει να σταθούν στο ύψος της περίστασης δεν ήταν τυχαία και όχι άδικη. Έχουν δοθεί πάμπολλες αφορμές τόσο στα ματς του Ολυμπιακού όσο και στα ματς των αντιπάλων του τους οποίου μεταχειρίζονται οι κύριοι με τη σφυρίχτρα πολύ καλύτερα. Και δεν μιλάω, μόνο, για την Ευρώπη όπου ως ένα βαθμό είναι και αναμενόμενο αλλά την Ελλάδα όπου ομάδες με σαφώς μικρότερο ανάστημα από εκείνο των νταμπλούχων τις σέβονται πιο πολύ.

Κι επειδή ισχύει όλο αυτό, οι παίκτες του Ολυμπιακού που θ' αγωνιστούν απόψε οφείλουν να είναι στο 100% της συγκέντρωσης και της επιθυμίας για νίκη. Όταν το δικό τους.... τσιπάκι είναι στη σωστή ρύθμιση, τότε είναι ελάχιστοι εκείνοι που μπορούν να τους σταματήσουν.

Διαβάστε επίσης

Φανέλα - σκιάχτρο

Φανέλα - σκιάχτρο

Η επιστροφή του Γιουσέφ και το... ψάρι των διαιτητών. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης!