Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φανέλα - σκιάχτρο

Φανέλα - σκιάχτρο
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, μετά από την καραντίνα λόγω κορονοϊού, είναι λογικό να έχει χάσει έδαφος. Στο Κλεάνθης Βικελίδης, αν και μακριά από το 100%, πήρε φανέλα βασικού και ο λόγος είναι πολύ απλός. Ο Μαροκινός αποτελεί έναν από τους παίκτες κολόνες αυτού του Ολυμπιακού. Χαράζει τη σφραγίδα του σε κάθε ματς της ομάδας. Και προφανώς γι' αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς, αν και γνώριζε καλύτερα απ' όλους ότι ο 33χρονος επιθετικός δεν είναι στο φουλ, τον επέλεξε. Βλέπετε, το να υπάρχει αυτή η φανέλα στην κορυφή της επίθεσης αποτελεί κάτι σαν σημείο αναφοράς για τους υπόλοιπους. Είναι το σημείο όπου πρέπει, με κάποιο τρόπο, να βρεθεί η μπάλα για να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή ένα γκολ.

Την ίδια στιγμή, αυτή η φανέλα στην κορυφή της επίθεσης των νταμπλούχων αποτελεί και κάτι σαν... σκιάχτρο για τους αντιπάλους. Γνωρίζουν πως ακόμα και με... ένα πόδι τον Γιουσέφ ελεύθερο ή αμαρκάριστο δεν τον αφήνεις. Αντιθέτως φροντίζεις να έχει δύο και τρεις αντιπάλους γύρω του ώστε να περιορίζεται η δράση του. Ο Ολυμπιακός δίχως φορ ήταν μια ημιτελής ομάδα και το διαπιστώσαμε όλοι μας. Το ότι κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟ και να ηττηθεί τιμητικά από τη Σίτι δίχως 9άρι αποτελεί ένα ακόμα μικρό θαύμα της συγκεκριμένης υπέροχης ομάδας.

Εξίσου σημαντική με την επιστροφή του Γιουσέφ θα είναι και η επικείμενη (όχι για τη Μασσαλία) του Χασάν που γύρισε στην Ελλάδα, είναι μια χαρά και πασχίζει να καλύψει το δικό του χαμένο έδαφος λόγω της καραντίνας του κορωνοϊού. Ο Μαρτίνς υποσχέθηκε όμορφα πράγματα από την ομάδα αν και όταν εκείνη είναι πλήρης και δεν υπάρχουν ονόματα στο απουσιολόγιο. Έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν ο Πορτογάλος τεχνικός ότι είναι άνθρωπος που κρατάει το λόγο του γι' αυτό και ανυπομονούμε να συμβεί αυτό...

ΥΓ: Μετά το ματς με τον ΠΑΣ όπου το νικητήριο γκολ προήλθε από επιθετικό φάουλ που δεν υποδείχθηκε, ο ΠΑΟΚ για 2η σερί αγωνιστική ευνοείται διαιτητικά. Ο ορισμός της κόκκινης ήταν η εκτός φάσης κλοτσιά που έδωσε ο Τζόλης στο ματς με τη Λαμία αλλά οι ρέφερι και VAR είναι ολοφάνερο ότι χρειάζεται να βάλουν στη διατροφή τους ψάρι γιατί δεν βλέπουν καλά.

Διαβάστε επίσης

Μια βραδιά στη Μασσαλία

Μια βραδιά στη Μασσαλία

Το... έργο τέχνης του 2011, η αρχή της καθιέρωσης και ο Βρουσάι. Γράφει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Το κέρδος και η παράνοια

Το κέρδος και η παράνοια

Οι λεπτομέρειες και το αληθινά μεγάλο που είναι εφικτό. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μόνο το 100% δίνει νίκη

Μόνο το 100% δίνει νίκη

Η ρύθμιση στο... τσιπάκι και ο πολυδιαφημισμένος. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης!