Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Χαστούκι» επαναφοράς στην πραγματικότητα

«Χαστούκι» επαναφοράς στην πραγματικότητα
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάθε φορά που επιχειρεί κάποιος (λίγοι είναι αυτοί, προσωπικά το κάνω συχνά) να ρίξει λεκτικά... χαστούκια επαναφοράς στην πραγματικότητα του covid-19 και το πως έχει επηρεάσει στον μέγιστο βαθμό (και) το ποδόσφαιρο έρχονται οι ξυπνητζήδες να σου πουν: άστα αυτά, πας να δικαιολογήσεις τα λάθη που έχει κάνει η διοίκηση και ο προπονητής.

Η χθεσινή επίσημη ενημέρωση του Ολυμπιακού για Χασάν και Μπρούνο ήρθε σαν λεκτικό... χαστούκι προς εκείνους που τα ξέρουν και τα αλέθουν όλα. Καλά, ειδικά στην περίπτωση του δεύτερου μέχρι και για τιμωρία του Μαρτίνς προς εκείνον είχαμε ακούσει / διαβάσει και το παιδί ήταν off λόγω κορωνοϊού.

Μήπως πρέπει επιτέλους, και οι τελευταίοι των αρνητών της νέας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας, να δουν κατάματα την αλήθεια και να σταματήσουν τις καφενειακές αναλύσεις; Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή τριγύρω; Αν εγώ προσπαθώ να δικαιολογήσω τον Ολυμπιακό (ο οποίος παρεμπιπτόντως τα πηγαίνει και πάλι αφύσικα καλά τηρουμένων των αναλογιών και των θεόρατων και πάμπολλων προβλημάτων), τι κάνουν οι αντίστοιχοι ρεπόρτερ σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία;

Στην Αγγλία η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ είναι 2η, η Μαν. Γιουνάιτεντ 9η, η Σίτι 11η και η Άρσεναλ 14η.

Στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης είναι 4η και η Μπαρτσελόνα 7η.

Στην Ιταλία η περυσινή πρωταθλήτρια Γιουβέντους είναι 4η, η Ίντερ 2η και η περυσινή 6η Μίλαν, είναι 1η.

Ας συνέλθουμε λοιπόν όλοι και ας αποδεχθούμε την πραγματικότητα. Αυτή είναι (και) αθλητικά η πιο δύσκολη και ανώμαλη σεζόν που έχει υπάρξει ποτέ. Μια σεζόν που τα... αφύσικα αποτελέσματα θα είναι συχνά και θα μοιάζουν... φυσικά. Για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα, το αποψινό ματς του Ολυμπιακού με τον πιο ξεκούραστο και με υψηλό κίνητρο Βόλο έχει μεγάλη δυσκολία. Όπως μεγάλη δυσκολία είχε και θα έχει κάθε ματς της σεζόν. Ειδικά της φετινής σεζόν.

Διαβάστε επίσης

Το κέρδος και η παράνοια

Το κέρδος και η παράνοια

Οι λεπτομέρειες και το αληθινά μεγάλο που είναι εφικτό. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.