Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η κοινή γνώμη και λέει και είδε...

Η κοινή γνώμη και λέει και είδε...
Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020 - 12:16
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Αφού σας ευχηθούμε ειλικρινώς ψυχική και σωματική υγεία και Καλά Χριστούγεννα, θα σας περιγράψουμε γιατί η κοινή γνώμη...μπλα μπλα μπλα». Ο ΠΑΟΚ που ισχυρίζεται ότι είναι διαφορετικός και ρωμαλέος κάτι «βαρύ» στη χθεσινή του ανακοίνωση το... χρέωσε στην κοινή γνώμη, δεν το «πήρε» πάνω του. Αν σας πω ότι δεν μου προκάλεσε καμία έκπληξη θα σας έλεγα ψέματα και χρονιάρες μέρες που 'ναι, μην πούμε τέτοια. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν εμπιστεύεται μια κοινή γνώμη που λέει διάφορα. Αλήθεια, έγινε κάποιο γκάλοπ; Πλήρωσε κάποια εταιρεία ο δικέφαλος για να κάνει κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, στα περίχωρα της Τούμπας διενεργήθηκε το σχετικό γκάλοπ; Γιατί μόνο εκεί θα έβγαιναν τέτοια αποτελέσματα.

Γιατί υπάρχει και η άλλη κοινή γνώμη, που δεν είναι από το... χωριό για να μην την ξέρουμε, η σαφώς μεγαλύτερη, που είδε με τα ίδια της τα μάτια κάποιον ιδιοκτήτη ομάδας να μπαίνει με όπλο στο γήπεδο. Και αυτός ο ιδιοκτήτης δεν ήταν του Ολυμπιακού. Υπάρχει και μια άλλη κοινή γνώμη που είδε την αρμόδια επιτροπή να αποφασίζει ότι υπάρχει ένα... σφιχταγκάλιασμα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Υπάρχει και μια άλλη κοινή γνώμη που είδε μισή 11άδα παίκτες δανεικούς στο Βόλο από τον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσα να απαριθμήσω κι άλλα πολλά που είδε ή άκουσε η κοινή γνώμη αλλά τώρα που γράφω είναι πρωί παραμονής Χριστουγέννων και θα... αλλάζαμε χρόνο.

Γενικώς από πλευράς δικεφάλου υπάρχουν πράγματα που διοχετεύονται, ως επικοινωνία, στα ΜΜΕ που αναρωτιέσαι για το πόσο ικανοί είναι (και) σ' αυτό το κομμάτι. «Ο Ολυμπιακός», κάπου πήρε το μάτι μου «δεν αντέχει τον ανταγωνισμό». Το λένε αυτό εκείνοι που όταν περνούν τα σύνορα επιστρέφουν με τις αποσκευές γεμάτες γκολ των αντιπάλων και μηδέν βαθμούς. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός παραμένει σταθερά στην πρώτη 40άδα στο ευρωπαϊκό ranking συλλόγων παίρνοντας συνεχώς προκρίσεις και παίζοντας στο ευρωπαϊκό στερέωμα και μετά τον χειμώνα. Το λένε εκείνοι που δεν έχουν δει από κοντά ΠΟΤΕ τους το χρώμα των αστεριών του Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο Ολυμπιακός δεν αντέχει τον ανταγωνισμό. Ούτε να γελάσει δεν αξίζει κανείς.

Τους αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης που επικαλούνται και αδυνατούν να καταλάβουν ότι δεν δείχνει επικριτικά τους άλλους αλλά εκείνους...

Καλά Χριστούγεννα σε ΟΛΟΥΣ και καλά μυαλά.

Και καλή λευτεριά από τον covid.

Διαβάστε επίσης

Αν ο Βρύζας...

Αν ο Βρύζας...

Αισθανόμαστε λίγο χαμένοι στη... μετάφραση. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.