Ντουντούκα
Πρόκριση στη Βουλγαρία...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η καλύτερη «μεταγραφή»

Η καλύτερη «μεταγραφή»
Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020 - 16:20
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αριστερός μπακ, δεξιός μπακ, εξτρέμ, επιθετικός, τερματοφύλακας, αμυντικός χαφ, επιτελικός χαφ, φροντιστής, φύλακας, κηπουρός. Βάλτε όσες ιδιότητες θέλετε. Ζητήστε όσες μεταγραφές θέλετε. Αυτό που ξέρω είναι ότι στον Ολυμπιακό, από τον πρώτο ως τον τελευταίο, μια μεταγραφή ζητούν όσο καμία άλλη. Να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό ο κόσμος τους στο Γ. Καραϊσκάκης. Το έχει αναφέρει πολλάκις ο Μαρτίνς, το λένε οι παίκτες. Τον κόσμο πίσω θέλουν. Τον θέλουν δίπλα τους. Γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού (μοιάζει κλισέ αλλά δεν είναι) ΔΕΝ μοιάζει με κανέναν άλλο.

Υπάρχει κάτι μεταφυσικό στη σχέση του κόσμου του Ολυμπιακού με την ομάδα. Υπάρχει ένα δέσιμο τόσο δυνατό που είναι αδύνατο να σπάσει. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Ομάδα δίχως κόσμο, κόσμος δίχως ομάδα, είναι κομμένοι στη μέση. Ημιτελείς. Σαν αρχική 11άδα με 10 παίκτες. Λες και μπαίνουν να παίξουν ματς με γκολ του αντιπάλου από τα αποδυτήρια. Λείπει η Θ7 και ο παλμός της. Λείπουν και οι μεμονωμένοι, ανοργάνωτοι οπαδοί. Μπαμπάδες, μαμάδες, παιδιά. Γενιές Ολυμπιακών που έχουν την ίδια αφετηρία και το ίδιο φινάλε, το Γ. Καραϊσκάκης. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν εύχομαι ολόψυχα υγεία για όλους εσάς και όσους αγαπάτε και να γυρίσετε γρήγορα στα γήπεδα. Οι Ολυμπιακοί στο Γ. Καραϊσκάκης, των άλλων ομάδων στα δικά τους γήπεδα.

Προσωπικά θέλω να είναι όλοι καλά γιατί όταν ο αντίπαλός σου είναι καλά αποκτούν μεγαλύτερη αξία οι νίκες σου απέναντί του...

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Ματιέ

Η επιστροφή του Ματιέ

Και ο σημαντικός ρόλος που θα έχουν όλοι στο δίμηνο-φωτιά. Γράφει στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Αν ο Βρύζας...

Αν ο Βρύζας...

Αισθανόμαστε λίγο χαμένοι στη... μετάφραση. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.