Ντουντούκα
Πρώτα Ευρώπη, μετά... τον πελάτη.
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η επιστροφή του Ματιέ

Η επιστροφή του Ματιέ
Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στο Ρέντη χθες, ένας από τους αρκετούς παίκτες που βρέθηκαν για προπόνηση, ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά. Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι μια απλή επιστροφή. Όχι μια οποιαδήποτε επιστροφή. Με τον Γάλλο στη σύνθεσή του ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός. Νομίζω πως ο 36χρονος ποδοσφαιριστής ευεργετεί ποικιλοτρόπως την ομάδα όταν είναι στον αγωνιστικό χώρο. Πέρα από την τεράστια κλάση του, εκτιμώ πως προσφέρει πολλά περισσότερα στον τομέα του χαρακτήρα.

Ο χαρακτήρας του νικητή που διαθέτει σε αφθονία ταιριάζει τόσο με του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά αναβαθμίζει όλη την ομάδα. Την κάνει πιο μαχητική και μεγαλύτερο αρνητή (όχι της μάσκας ή του εμβολίου που είναι και της... μόδας) της αποτυχίας. Όταν βλέπεις τον 36χρονο Βαλμπουενά να πέφτει σαν... καμικάζι σε τάκλιν για να κλέψει μια μπάλα, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, ακολουθείς.

Ο... Γολγοθάς που αρχίζει τώρα για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλος. Πιο μεγάλος δε γίνεται. Και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη οι νταμπλούχοι θα παίζουν ένα ματς ανά 3,5 μέρες! Θα κάνουν συνεχώς ταξίδια. Θα δοκιμαστούν ξανά μέχρι τα τελικά τους όρια οι σωματικές και οι πνευματικές αντοχές. Ένας γεννημένος νικητής και μαχητής όπως ο Βαλμπουενά αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο να έχεις στη πλευρά σου.

Φυσικά είναι χρήσιμοι όλοι οι υπόλοιποι. Κι αυτοί που είχαν μικρό ή ελάχιστο ρόλο ως τώρα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε ή πως θα σε βοηθήσει κάποιος που δεν υπολόγιζες. Από την άλλη, και φέρνοντας στο μυαλό την περίπτωση του Βινάγκρε, μπορεί να ποντάρεις πολλά σε κάποιον και να είσαι βέβαιος ότι θα τα δώσει αλλά στην πράξη να μην επιβεβαιωθεί τίποτα. Η καλύτερη μεταγραφή απ' όλες θα είναι να μην έχει άλλο θέμα τραυματισμού ή κορωνοϊού ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης