Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ένα ντέρμπι τόσο ίδιο και τόσο διαφορετικό

Ένα ντέρμπι τόσο ίδιο και τόσο διαφορετικό
Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μόλις 18 μέρες έχουν μεσολαβήσει από το ΑΕΚ-Ολυμπιακός του ΟΑΚΑ. Ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από 'κείνο το ματς δεν είναι μεγάλος και η λογική λέει ότι οι δύο ομάδες δεν θα διαφέρουν πολύ απόψε. Ή μήπως όχι; Μοιάζει τόσο ίδιο αλλά είμαι βέβαιος πως το σημερινό ματς είναι πολύ διαφορετικό από 'κείνο που παίχτηκε στο ΟΑΚΑ.

Για τη μία σημαντική διαφορά, την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στην ΑΕΚ, τα είπαμε και στη χθεσινή μας επικοινωνία. Δεν είναι η μόνη ωστόσο. Το δικό της ρόλο παίζει και ο παράγοντας έδρα. Ακόμα και στις εποχές covid-19 που τα γήπεδα είναι άδεια. Είναι αλλιώς να παίζεις στο ΟΑΚΑ (και ειδικά μ' εκείνον τον αγωνιστικό χώρο...) και αλλιώς να παίζεις στο Γ.Καραϊσκάκης και πολλές εξηγήσεις και αναλύσεις δεν χρειάζονται γι' αυτό.

Στις σημαντικές αλλαγές θα βάλω και τον παράγοντα Βαλμπουενά. Δεν ξέρω αν θα παίξει από την αρχή ή ως αλλαγή ή καθόλου. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός μ' εκείνον στον αγωνιστικό χώρο ή, έστω, «τριγύρω» (δηλαδή την αποστολή και τον πάγκο), είναι διαφορετικός. Πολύ καλύτερος σε ποιότητα αλλά και χαρακτήρα. Με εξαίρεση τους Χασάν και Μπρούνο που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται ακόμα από τις παρενέργειες του κορονοϊού, οι ερυθρόλευκοι δείχνουν πιο γεμάτοι απ' όσο δεν ήταν άλλη φορά φέτος.

Δεν ανήκω σ' αυτούς που θεωρούν... παιχνιδάκι κανένα παιχνίδι και ειδικά σ' αυτή την περίεργη σεζόν, πόσο μάλλον τώρα που μιλάμε για ένα ματς με παραδοσιακή σημαντική αντίπαλο του Ολυμπιακού. Ανήκω σίγουρα σ' αυτούς που θεωρούν ότι ο ρυθμιστής κάθε αγώνα στον οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός, είναι... ο Ολυμπιακός. Τον καλό Ολυμπιακό υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορούν να τον φοβίσουν. Τον προβληματικό Ολυμπιακό, πολλά.

Η διακοπή των Χριστουγέννων και ο ρυθμός που δεν έχουν παίκτες όπως ο Βαλμπουενά, μεγαλώνει τα ερωτηματικά για την κατάσταση στην οποία θα εμφανιστούν οι ερυθρόλευκοι απόψε. Ακόμη κι έτσι, για Ολυμπιακό μιλάμε...

Διαβάστε επίσης

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»

Η χαρτογράφηση εξπρές των υδάτων και η μεγάλη αλήθεια του Βαλμπουενά. Γράφει, στον απόηχο της τριάρας, επί της ΑΕΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Μεταγραφές... 3πόντων

Μεταγραφές... 3πόντων

Προέχει η... κοινωνική αποστασιοποίηση με τους διώκτες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!