Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»
Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έγραφα δύο μέρες πριν από το χθεσινό ντέρμπι ότι μου φαίνονται και λίγο αχαρτογράφητα τα νερά του συγκεκριμένου ματς. Και εξηγούσα ότι με έκανε να αισθάνομαι έτσι αφενός η διακοπή λόγω Χριστουγέννων που πάντα επηρεάζει προς το χειρότερο τις ομάδες και αφετέρου η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Σηκώνω χέρι λοιπόν και λέω, mea culpa. Λάθος μου.

Ούτε αυτά τα νερά ήταν τόσο αχαρτογράφητα για το... ωκεανογραφικό Ολυμπιακός. Αυτός ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα ως ομάδα και να δίνει μια σιγουριά που δύσκολα συναντάς ακόμα κι αν ψάξεις πολύ μακριά στην ιστορία του. Σε μια τόσο ιδιαίτερη (λόγω covid) σεζόν και με διψήφιο αριθμό προβλημάτων ως τώρα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καταφέρνει όχι απλά να στέκεται όρθια αλλά να παίρνει και ξεκάθαρο κεφάλι στη βαθμολογία.

Και τελικά, αν το καλοσκεφτείς, τη μεγαλύτερη αλήθεια απ' όλες ο Ματιέ Βαλμπουενά την είπε χθες μετά τη λήξη του ματς ερωτηθείς ποιός είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού. «Ο εαυτός μας», απάντησε δίχως να το σκεφτεί ο Γάλλος και δεν έχει άδικο.

Ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε στη Λάρισα στο τελευταίο λεπτό εξαιτίας ενός βλακώδους πέναλτι και η ΑΕΚ στο ματς που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί δέχθηκε τρία γκολ κι ενώ οι ερυθρόλευκοι δεν έφτασαν (γιατί δεν μπορούσαν στην παρούσα συγκυρία) σε σπουδαία στάνταρ απόδοσης. Ακόμα κι έτσι όμως το ταμπλό έγραψε 3-0 και η διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα παραπέμπει σε φινάλε πρωταθλήματος, όχι μέση.

Σε ατομικό επίπεδο για τον Ελ Αραμπί δεν υπάρχουν άλλα λόγια. Πολύ σημαντική από κάθε πλευρά η επιστροφή του Ματιέ και μάλιστα με γκολ από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση του Εμβιλά, στις καλές εμφανίσεις επέστρεψε και ο Καμαρά. Πιο πολύ απ' όλα ωστόσο μου άρεσε που πήρε μια ακόμα συμμετοχή ως βασικός πρωτίστως ο Βρουσάι (για χίλιους λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι) και φυσικά ο Μπρούμα που όταν ταιριάξει απόλυτα στο αγωνιστικό... παζλ θα δώσει σπουδαίες βοήθειες.

ΥΓ: Η ΑΕΚ τέλειωσε το ματς με δύο κίτρινες και ο Ολυμπιακός με τρεις. Την 1η κίτρινη την πήρε ο Τσιγκρίνσκι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου για φάουλ στον Μπρούμα κι έμεινα με την απορία γιατί ο Μπακάκης δεν πήρε κίτρινη (κατ' εμέ συζητήσιμη ακόμα και κόκκινη) όταν πήγε με τις τάπες στον Ελ Αραμπί (στη φάση που τραυματίστηκε στο πρόσωπο από το γόνατο του Μαροκινού που έπεσε πάνω στον Ελληνα μπακ μετά το φάουλ) και γιατί επίσης δεν παρατηρήθηκε με κάρτα ο Σιμόες όταν πήρε αγκαζέ και κράτησε παρατεταμένα τον Φορτούνη για να τον σταματήσει όταν ο παίκτης του Ολυμπιακού έφευγε σε αντεπίθεση. Δίχως κάρτα έβγαλε το ματς και ο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Γαλανόπουλος που πήγε με τις τάπες στο καλάμι του Εμβιλά λίγο πριν από το τέλος και μετά έριξε και ένα χτυπηματάκι-μαγκιά στο κεφάλι του πεσμένου στο έδαφος Γάλλου χαφ. Προφανώς είχε τσαντιστεί ο παίκτης της ΑΕΚ για το μαρκάρισμα του Μπα (εκείνος πήρε κίτρινη) νωρίτερα, όμως ο Αφρικανός στόπερ πήγε πρώτα στη μπάλα και ύστερα πάτησε τον κιτρινόμαυρο.

ΥΓ2: Οι βαθμολογικές διαφορές δύσκολα χτίζονται και εύκολα γκρεμίζονται. Πολύ σωστά είπε ο Μαρτίνς, τίποτα δεν έχει τελειώσει, να μην κοιτάμε τη βαθμολογία. Ειδικά σ' αυτό το... ροκ δίμηνο που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στο οποίο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μπουν τρικλοποδιές.

Διαβάστε επίσης

Μεταγραφές... 3πόντων

Μεταγραφές... 3πόντων

Προέχει η... κοινωνική αποστασιοποίηση με τους διώκτες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Λες και είναι ισόβαθμος

Λες και είναι ισόβαθμος

Η (ψευδ)αίσθηση της ασφάλειας που μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γράφει στο blog του στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.