Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λες και είναι ισόβαθμος

Λες και είναι ισόβαθμος
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ κανείς για να εξηγήσει το αυτονόητο εν όψει του αποψινού ματς του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Και το αυτονόητο είναι ότι μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο ματς. Το κάνει δύσκολο αφενός ο αντίπαλος που είναι μαχητικός και έχει στόχους και αφετέρου η (ψευδ)αίσθηση ασφάλειας που δημιουργεί σε πολύ κόσμο η βαθμολογική διαφορά των ερυθρόλευκων με τους διώκτες τους. Προφανώς είναι μια καλή διαφορά αλλά όσο δύσκολα χτίζεις διαφορά άλλο τόσο, κι ακόμα περισσότερο εύκολα, τις γκρεμίζεις.

Πολύ καλά έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς που τόνισε με τη λήξη του 3-0 επί της ΑΕΚ ότι δεν έχει κερδηθεί τίποτα και πως σε κάθε ματς ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μπαίνει για να συγκεντρώνει 3ποντα. Αυτό είμαι βέβαιος ότι έχει πει ήδη στους παίκτες του και θα το κάνει και πριν βγουν στο γήπεδο για να παίξουν. Για να είναι σίγουρα πρωταθλητής ο Ολυμπιακός στο φινάλε θα πρέπει να μπαίνει σε κάθε ματς με τη λογική του ότι είναι ισόβαθμος με τους άλλους και δεν έχει κανένα προβάδισμα. Η αίσθηση ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρότητα κι αυτό θα είναι ποδοσφαιρικά ολέθριο.

Φυσικά και όλοι στην ομάδα γνωρίζουν πολύ καλύτερα από μένα και δεν έχουν ανάγκη τις δικές μου συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν. Εξάλλου έχουν ήδη περάσει επιτυχημένα ουκ ολίγα τεστ, έχουν αποδείξει τι σόι ομάδα είναι. Προσωπικά σε αυτή την ομάδα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και το έχω γράψει χίλιες φορές. Αυτό που με ανησυχεί είναι το κλίμα εκτός αυτής που ενδέχεται να την επηρεάσει.

Βλέποντας τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, όπως π.χ. τη Λίβερπουλ να μην κερδίζει επί τρεις σερί αγωνιστικές και μάλιστα ομάδες που είναι στην προτελευταία θέση ή τη μέση της βαθμολογίας, θα πρέπει να καταλαβαίνει κανείς ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο τα νομίζει.

Διαβάστε επίσης

Έμπαινε Όλεγκ

Έμπαινε Όλεγκ

Και ο μεγάλος κίνδυνος να πιστέψει ο Ολυμπιακός ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Μεταγραφές... 3πόντων

Μεταγραφές... 3πόντων

Προέχει η... κοινωνική αποστασιοποίηση με τους διώκτες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»

Ωκεανογραφικό «Ολυμπιακός»

Η χαρτογράφηση εξπρές των υδάτων και η μεγάλη αλήθεια του Βαλμπουενά. Γράφει, στον απόηχο της τριάρας, επί της ΑΕΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης!