Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπρούμα και μακάρι να έρθουν κι άλλοι «τρελοί» Σεμέδο

Ο Μπρούμα και μακάρι να έρθουν κι άλλοι «τρελοί» Σεμέδο
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Υπάρχουν πολλά θετικά πράγματα για να σταθεί κανείς αναφορικά με το χθεσινό εμφατικό 4-0 του Ολυμπιακού στην Τρίπολη πέρα από το προφανές, δηλαδή το τρίποντο. Ο Καμαρά ήταν εντυπωσιακός δείχνοντας ότι αφήνει οριστικά πίσω του το ντεφορμάρισμα που του... προσέφερε ο κορωνοϊός. Ο Μπα, μετά την προβληματική του εμφάνιση με την ΑΕΚ, φαίνεται επίσης ότι συνέρχεται γιατί κι αυτόν τον είχε επηρεάσει ο Covid.

Ο Βαλμπουενά μοίρασε δύο ασίστ σ' ένα 5λεπτο θυμίζοντας σε όλους μας (όχι ότι το είχαμε ξεχάσει, πώς να ξεχάσεις;) τι έχανε ο Ολυμπιακός ένα δίμηνο που δεν τον είχε. Ο Φορτούνης μπήκε στο γήπεδο σ' ένα, ουσιαστικά, τελειωμένο ματς αλλά μπήκε με τη λογική (σε κάθε, ναι σε ΚΑΘΕ, ματς κι αυτός και όλοι πρέπει να επιβεβαιώνουν οτι αξίζουν το προνόμιο να βρίσκονται στον Ολυμπιακό) που πρέπει να μπαίνει ως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους και αρχηγούς της ομάδας.

Προσωπικά θέλω να σταθώ σε άλλους δύο παίκτες. Τον Μπρούμα και τον Σεμέδο. Το σημαντικό με τον πρώτο είναι ότι σε ένα ακόμα ματς στη σειρά είναι σταθερά καλός. Να θυμίσω ότι είχε σκοράρει και ήταν «μέσα» σε όλα τα γκολ του 5-1 επί της ΑΕΛ στο τελευταίο ματς του 2020. Είχε καλή παρουσία και προσπάθησε σε δημιουργία και άμυνα με την ΑΕΚ στο πρώτο ματς του 2021. Και χθες ήταν, κατ' εμέ, πολύ καλός συμμετέχοντας ξανά πολύ σε όλα δείχνοντας ικανότητα και να συνδυάζεται ωραία σε μικρούς χώρους και να κρατάει μπάλα όταν χρειάζεται και να πάει στο ένας εναντίον ενός και φυσικά να τελειώνει φάσεις.

Όσον αφορά στον Σεμέδο, εκτός του ότι σκόραρε ένα σημαντικό γκολ το οποίο... κυνηγούσε καιρό στις στημένες μπάλες, για μένα το καλύτερο το φύλαγε για μετά τη λήξη του ματς. Όταν ρωτήθηκε από τη Nova για το ματς της ερχόμενης εβδομάδας με τον ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος στόπερ το ξέκοψε. Θα ήταν, όπως είπε, λάθος να μιλήσει για το μεθεπόμενο ματς κι ενώ ακολουθεί τώρα ένα ακόμα εκτός έδρας δύσκολο με τον Παναιτωλικό.

Μ' αυτή τη δήλωση, για μένα, ο Ρούμπεν έδειξε ποδοσφαιρικό και αθλητικό ήθος και φυσικά εξυπνάδα. Έχουν λεχθεί ουκ ολίγα για τον χαρακτήρα και την... τρέλα στον τρόπο που σκέφτεται. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Ρούμπεν αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες της ομάδας και αληθινά ηγετική φυσιογνωμία. Προσωπικά δεν θα μπορούσα (δεν θέλω μάλλον...) καν να φανταστώ τον φετινό Ολυμπιακό δίχως εκείνον... Μακάρι να είχαμε κι άλλους τέτοιους «τρελούς» στην ομάδα…

ΥΓ: Μόνο ως αφορμή για λίγη διασκέδαση μπορεί να εκλάβει κανείς τα όσα γράφτηκαν σε συγκεκριμένα ΜΜΕ για τη διαιτησία στην Τρίπολη. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να δίνεται καμία σημασία. Όταν κάποιος εκτίθεται, μην προσπαθείς να τον εκθέσεις κι άλλο, τα καταφέρνει και μόνος του... Μην του στερείς τη χαρά...

Διαβάστε επίσης

Έμπαινε Όλεγκ

Έμπαινε Όλεγκ

Και ο μεγάλος κίνδυνος να πιστέψει ο Ολυμπιακός ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Λες και είναι ισόβαθμος

Λες και είναι ισόβαθμος

Η (ψευδ)αίσθηση της ασφάλειας που μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γράφει στο blog του στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μεταγραφές... 3πόντων

Μεταγραφές... 3πόντων

Προέχει η... κοινωνική αποστασιοποίηση με τους διώκτες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!