Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έμπαινε Όλεγκ

Έμπαινε Όλεγκ
Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι εκπληκτικό αυτό που άρχισε με την ΑΕΚ για τον Ολυμπιακό και θα συνεχιστεί για ένα δίμηνο. Πριν καλά καλά σταματήσει η κουβέντα για τις εντυπώσεις σου από το ένα ματς, θα συζητάς για το άλλο που ακολουθεί άμεσα. Οι ερυθρόλευκοι, ουσιαστικά, θα κάνουν αποθεραπεία και συντήρηση μεταξύ των αγώνων τους, θα είναι λιγοστές οι κανονικές, στο 100%, προπονήσεις μέχρι το τέλος Φλεβάρη αφού υπάρχουν ματς ανά 3,5 μέρες. Βεβαίως, δεν αξίζει γκρίνια γι' αυτό. Είναι το τίμημα του να είσαι ο Ολυμπιακός και να βρίσκεσαι μέσα σε όλους τους στόχους σου.

Κάθε άλλο παρά έκπληξη λοιπόν πρέπει να μας προκαλέσει το να δούμε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στην αρχική 11άδα του αυριανού ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ακόμα και ένας προπονητής όπως ο δίκαιος Πέδρο Μαρτίνς που πρώτα εκπαιδεύει και στις προπονήσεις τους παίκτες πριν τους βάλει στο rotation, το σκέφτεται σοβαρά να χρησιμοποιήσει τον Μολδαβό αφού ξέρει ότι δεν υπάρχει χρόνος. Ο Χολέμπας που έχει τραβήξει όλο το... κουπί στο αριστερό άκρο της άμυνας από την αρχή της σεζόν είναι 36 ετών και οι αντοχές του δεν είναι για να παίζει Σ/Κ - Τετάρτη - Σ/Κ.

Έμπαινε Όλεγκ λοιπόν αναμένεται να πει ο Πορτογάλος τεχνικός στον 23χρονο (σ.σ.: τα κλείνει στις 16 του μήνα που έχει γενέθλια) ποδοσφαιριστή κι εκείνος θα πρέπει ν' αρχίσει να δικαιώνει για την επιλογή. Όπως είχα γράψει όταν έγινε η μεταγραφή, ο Ρέαμπτσιουκ έχει τα 2/3 (ταλέντο και επιθυμία) που απαιτούνται για να αποδειχθεί επιτυχημένη μεταγραφή, μένει το 1/3 (τύχη / υγεία / συγκυρίες).

ΥΓ: Είναι λογικό να υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση για το +10 από τον ΠΑΟΚ ωστόσο έχω να πω (και το εννοώ) ότι ΔΕΝ τελείωσε ΤΙΠΟΤΑ αναφορικά με το πρωτάθλημα. Και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Ολυμπιακό, μεγαλύτερος απ' όλους τους αντιπάλους του μαζί, θα είναι να πιστέψει και η ομάδα ότι τελείωσε. Επειδή έχουμε μάθει πια πως λειτουργεί ο Μαρτίνς και πως έχουν μάθει οι παίκτες του, θεωρώ βέβαιο ότι η ομάδα θα παραμείνει προσγειωμένη και προσηλωμένη στο στόχο της.

Διαβάστε επίσης

Λες και είναι ισόβαθμος

Λες και είναι ισόβαθμος

Η (ψευδ)αίσθηση της ασφάλειας που μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Γράφει στο blog του στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.