Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι ψάχνουμε στην Τούμπα

Τι ψάχνουμε στην Τούμπα
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 - 12:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πάει η ΑΕΚ, πάει ο Αστέρας Τρίπολης, πάει και ο Παναιτωλικός. Ένας Παναιτωλικός που, όπως έγραφα χθες, το ζητούμενο απέναντί του ήταν η ουσία για τον Ολυμπιακό και όχι ο εντυπωσιασμός. Ίσως γιατί περίμενα, κόντρα στο γενικό... ρεύμα άνεσης, ότι θα υπάρξουν δυσκολίες. Και υπήρξαν. Θα μπορούσε βεβαίως ο νταμπλούχος να καθαρίσει το ματς από το α' ημίχρονο όταν ήταν πραγματικά πολλές και οι ευκαιρίες και οι εξαιρετικές προϋποθέσεις δημιουργίας ευκαιρίας για ένα 2ο γκολ. Ένα καλύτερο τελείωμα ή μια καλύτερη επιλογή τελικής πάσας χρειάζονταν. Τέλος πάντων, το ματς πέρασε και ο στόχος επετεύχθη.

Ο Ολυμπιακός όφειλε να κάνει ό,τι έπρεπε για να φροντίσει ώστε να πάει με, μίνιμουμ, 10β. διαφορά στην Τούμπα για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Και ο προπονητής από την πλευρά του όφειλε να δώσει ανάσες σε σημαντικούς παίκτες που τις είχαν ανάγκη και λεπτά συμμετοχής σε άλλους που τα χρειάζονταν. Τώρα λοιπόν υπάρχει το ματς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Τι ψάχνουμε να βρούμε σ' αυτό το ματς; Σίγουρα ΟΧΙ τον καλύτερο. Αυτόν τον ξέρουμε ήδη. Τον γνωρίζουμε προ πολλού. Είναι ο ίδιος που ήταν και πέρυσι και (κατά τη γνώμη μου) πρόπερσι. Ολυμπιακός λέγεται. Αυτό που ακόμα είναι ανοιχτό, είναι ο πρώτος στο φινάλε του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός έχει μια σημαντική διαφορά αλλά δεν έχει τίποτα περισσότερο απ' αυτό. Μια σημαντική διαφορά, όχι τίτλο στα χέρια του. Αυτός αργεί ακόμα, υπάρχουν πάρα πολλοί βαθμοί να διεκδικηθούν.

Είναι βέβαιο ότι το ματς της Τετάρτης για τον ΠΑΟΚ έχει χαρακτήρα τελικού. Κι αυτό γιατί θα προσπαθήσει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, σε επίπεδο fair play αλλά και αν μπορέσει με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, για να κερδίσει κάποιες από τις πολλές εντυπώσεις που έχει χάσει ως τώρα έχοντας διασυρθεί αγωνιστικά εντός και εκτός συνόρων. Κι αυτό ακριβώς πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, να μην του δώσει το δικαίωμα να πετύχει το στόχο του.

ΥΓ: Για τον Βαλμπουενά τα λόγια είναι περιττά πια. Όπως φυσικά και για την ικανότητα του Ελ Αραμπί να σκοράρει. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η εικόνα (διάθεσης) του Φορτούνη όσο έπαιξε. Οδηγός του, κατά την ταπεινή μου γνώμη, πρέπει να είναι αυτό το ημίχρονο παρότι δεν υπήρχε απέναντι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Η διάθεση είχε σημασία.

ΥΓ2: Αν υπήρχαν κάποιοι να το... συζητάνε ακόμα για το αν είναι καλός ο Μπρούμα και κάνει για τον Ολυμπιακό, νομίζω κάπου εδώ πρέπει να το κόψουν. Δηλαδή κάπου, ώπα.

ΥΓ3: Ρεάμπτσιουκ. Περιμένω με ανυπομονησία τα επόμενα. Προς το παρόν, μόνο αυτό.

ΥΓ4: Βρουσάι. Πείτε μου έναν λόγο για τον οποίο ο Ολυμπιακός πρέπει κάποια στιγμή να βγει στην αγορά για να βρει άλλο εξτρέμ. Δεν βρίσκω κανέναν. Έχει ό,τι χρειάζεται. Στη φάση του 1-2 στεκόμαστε όλοι στον Ματιέ αλλά και ο Μάριος πάνω στη γραμμή ισορρόπησε όπως ελάχιστοι μπορούν.

Διαβάστε επίσης

Έμπαινε Όλεγκ

Έμπαινε Όλεγκ

Και ο μεγάλος κίνδυνος να πιστέψει ο Ολυμπιακός ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης!