Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μας έμειναν τα (δυν)αστεία

Μας έμειναν τα (δυν)αστεία
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 - 12:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σε όλους όσοι διέθεταν κρίση εκείνα που λέγονταν προ διετίας περί έναρξης δυναστείας του ΠΑΟΚ έμοιαζαν ανέκδοτα. Εκτός από μια καλή ομάδα, ο δικέφαλος είχε απίστευτη τύχη και απίστευτο σπρώξιμο απ' όλους όσοι μπορούσαν να τον σπρώξουν. Έτσι έφτασε στον τίτλο και το είδαν εκείνοι που δεν είχαν διάθεση να χάψουν αμάσητο ό,τι τους σερβιρίστηκε. Εκείνος ο εξυγιαντικός τίτλος πρωταθλητή ήταν το ταβάνι του ΠΑΟΚ, όχι η έναρξη δυναστείας που υποστήριζαν κάποιοι ότι μόλις άρχιζε είτε επειδή αληθινά το πίστευαν είτε γιατί τους υποχρέωναν να το πιστεύουν (ή απλά να το γράφουν...).

Πολύ γρήγορα εξάλλου φάνηκε που πάει το πράγμα. Πρίγιοβιτς, Κουλούρης, Πέλκας, Άκπομ, Λημνιός και τώρα Γιαννούλης (ξε)πουλήθηκαν ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού «στοίχιζαν πολλά σε ετήσια βάση και με τα μισά λεφτά θα βρούμε καλύτερους». Όπως αποδείχθηκε καλύτεροι δεν ήρθαν ενώ ο δικέφαλος ξεπούλησε και προπονητή γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι largeιές ανήκουν στο παρελθόν. Βεβαίως, Δεκέμβρη μήνα διαβάζαμε από υπαρκτά ΜΜΕ και ανύπαρκτα σ' αυτά δημοσιογραφικά πρόσωπα για τον Ολυμπιακό που πουλάει τους καλούς παίκτες ενώ ακόμα περιμένουμε ανάλογα κείμενα για το τι κάνει ή δεν κάνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ.

Βεβαίως, όπως ενημερωθήκαμε από αργά χθες το βράδυ, ο Ιβάν είπε στον Γιαννούλη «εσύ αποφασίζεις». Δηλαδή πρέπει να πιστέψουμε (όχι εμείς, το κοινό του ΠΑΟΚ που δεν το βλέπω και τόσο ήρεμο από πέρυσι κρίνοντας από τα σχόλια στα επίσημα κοινωνικά δίκτυα του δικεφάλου...) ότι δεν είναι απόφαση του ΠΑΟΚ να τον πουλήσει και να τσεπώσει τα 7,5 εκατ. αλλά του παίκτη που (θα διαβάσουμε όπου να 'ναι) δεν τον κρατούσαν ούτε με αλυσίδες στην Τούμπα. Καλό και αυτό το αστείο. Είναι ένα ακόμη σαν κι αυτό που διαβάζαμε περί δυναστείας. Τελικά μας έμεινε το δεύτερο συνθετικό, τα αστεία.

ΥΓ: Στην πιο δύσκολη, από πλευράς συνθηκών, σεζόν εδώ και πολλές δεκαετίες, ο Ολυμπιακός πάει να πάρει ένα από τα πιο άνετα πρωταθλήματα της ιστορίας του. Και υπάρχει κόσμος που παραμένει ανικανοποίητος κα βαφτίζει τη μίρλα και τους ποδοσφαιρικούς παραλογισμούς, γόνιμη κριτική. Ξεχνάμε παίδες, ξεχνάμε γρήγορα κι αυτό είναι σοβαρό αμάρτημα. Το να φτιάξεις απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο, χρήμα και κόπο. Να τους δώσεις μια και να τα διαλύσεις γίνεται σε χρόνο μηδέν. Φέρτε απλά στο νου σας τη σεζόν Χάσι, αρκεί...

Διαβάστε επίσης