Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να πλησιάσει τίτλο, να «αγοράσει» χρόνο

Να πλησιάσει τίτλο, να «αγοράσει» χρόνο
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΠΑΣ Γιάννινα λοιπόν. Η ομάδα που στέρησε πρώτη βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο φετινό πρωτάθλημα. Από μόνο του αυτό το γεγονός αποτελεί παράσημο για την ομάδα της Ηπείρου παρότι για να τα καταφέρει ευνοήθηκε από διαιτητική απόφαση στο φινάλε για ακύρωση του γκολ των ερυθρόλευκων. Αυτό ωστόσο δεν αλλάζει ούτε διαγράφει την πολύ καλή προσπάθεια που είχαν κάνει τότε στο ματς.

Στο σημερινό ματς στο Γ. Καραϊσκάκης οι στόχοι για τον Ολυμπιακό είναι τρεις. Πρώτον ο προφανής, δηλαδή να κερδίσει και να διατηρήσει (ή να αυξήσει σε περίπτωση γκέλας των άλλων), τη διαφορά που τον χωρίζει από τους διώκτες του. Δεύτερον να πάρουν χρόνο παίκτες που τον χρειάζονται και να ξεκουραστούν άλλοι που το έχουν ανάγκη.

Και τρίτος και εξίσου σημαντικός στόχος είναι να... αγοράσει ο Ολυμπιακός χρόνο και το δικαίωμα να αρχίσει να στρέφει λίγο νωρίτερα απ' αυτό που πρέπει την προσοχή του σ' ένα από τα πιο σημαντικά (αν όχι το πιο σημαντικό) ματς της σεζόν. Σε ένα μήνα (και μία ημέρα) από σήμερα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο Γ. Καραϊσκάκης την PSV Αϊντχόφεν για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και θα ήθελε τότε να βάλει τις βάσεις της πρόκρισης στους 16.

Αν λοιπόν στα ματς που ακολουθούν στη Σούπερ Λίγκα συνεχίσει με νίκες και διατηρήσει (και προφανώς αυξήσει από κάποιους, αν όχι όλους) τη διαφορά από τους άλλους, θα μπορέσει λίγο πιο νωρίς ν' ασχοληθεί με τους Ολλανδούς και το ευρωπαϊκό όνειρο. Θα έχει... μαξιλαράκια ασφαλείας για πιθανά λάθη του στη Σούπερ Λίγκα σε αντίθεση με τη μονομαχία κόντρα στους που είναι διπλή και τέλος.

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Αβραάμ...

Όταν ο Αβραάμ...

Η κίνηση του Παπαδόπουλου που δείχνει πολλά και το rotation στο Αγρίνιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...