Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αν ο Ολυμπιακός πρέπει να ψαχτεί, οι άλλοι;

Αν ο Ολυμπιακός πρέπει να ψαχτεί, οι άλλοι;
Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κάθε ματς του Ολυμπιακού η ίδια ιστορία. Στην αρχή ήταν τα πρώτα ημίχρονα. Ύστερα έγιναν τα δεύτερα. Μετά γιατί δεν παίρνει γκολ από τις στημένες μπάλες. Ακολούθησαν τα εύκολα πέναλτι που δίνει στους αντιπάλους. Και πριν και τώρα υπάρχει η κουβέντα για τους μπακ και τους εξτρέμ. Αν διαβάζεις σχόλια σε σάιτ και κοινωνικά δίκτυα (ή ακους σε ραδιόφωνα) κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των αγώνων του Ολυμπιακού θα πιστέψεις ότι μιλάμε για ομάδα ερείπιο που παλεύει για να μείνει στην κατηγορία. Σύμφωνα με τους «ειδικούς» τίποτα δε λειτουργεί σωστά και άπαντες πρέπει να ψαχτούν.

Ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερή του φόρμα, είναι προφανές, δε χρειάζεται να είσαι ειδικός για να το καταλάβεις ούτε πτυχίο προπονητικής για να το επισημάνεις. Ακόμα κι έτσι, κόντρα στον ΠΑΣ ο Ολυμπιακός «έπρεπε» να έχει πάρει νωρίς προβάδισμα στο σκορ και τότε θα μιλούσαμε για διαφορετικό ματς. Δεν ήταν μόνο το πέναλτι του Βαλμπουενά, ήταν και άλλες σημαντικές ευκαιρίες με Σισέ και Μασούρα, όλα αυτά στο πρώτο μισό του α' ημιχρόνου. Φυσικά και η ομάδα οφείλει να είναι σε εγρήγορση για να γίνεται καλύτερη.

Είναι εντελώς διαφορετικό ωστόσο να φτάνουμε στην... τρέλα. Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να κερδίζει έστω και στο φινάλε όπως με τον ΠΑΣ. Και εξακολουθεί να έχει σε απόσταση όρασης με... κυάλια εκείνους που υποτίθεται τον κυνηγούν και θέλουν να του πάρουν τον τίτλο. Αλήθεια, αν ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάχνεται, τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι; Να τα κλείσουν τα «μαγαζιά»;

Ναι, δεν πρέπει να συγκρίνεται ο Ολυμπιακός με τους άλλους εντός συνόρων, καλό θα είναι να έχει ανοιχτή ματιά και να βλέπει προς τα έξω. Αλλά, για μια στιγμή, τι γίνεται στην Ευρώπη το βλέπουμε; Πώς είναι η Λίβερπουλ ας πούμε, η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ και άλλες κορυφαίες ομάδες. Εκείνες... κεντάνε; Πάνε τρένο στα πρωταθλήματά τους; Ή κυνηγάνε;

Δεν ξέρω αν κουράζω αλλά δε με νοιάζει κιόλας. Ειδικά ΑΥΤΗ τη σεζόν, μια σεζόν που ενώθηκε με την περυσινή και η ομάδα παίζει non stop, το να αναζητάμε την τελειότητα ή κάτι κοντά σε αυτό, είναι (επιεικώς) άστοχο.

Μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις κάνει αυτή η ομάδα διαρκώς και όποιος δεν το κατανοεί ας αρχίσει να ψάχνεται ο ίδιος για τα κριτήριά του και την ικανότητά του στο να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Όταν ο Αβραάμ...

Όταν ο Αβραάμ...

Η κίνηση του Παπαδόπουλου που δείχνει πολλά και το rotation στο Αγρίνιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Δεν αδιαφορεί για το κύπελλο, καίγεται για το πρωτάθλημα. Γράφει, στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης!