Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν ο Αβραάμ...

Όταν ο Αβραάμ...
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 - 13:44
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Την ώρα που τριγύρω οι συζητήσεις αφορούν διάφορα θέματα σχετικά και άσχετα ή πράγματα που έχουν μπει στον μεγεθυντικό φακό για να φανούν τεράστια αν και είναι πολύ μικρότερα, προσωπικά προτιμώ να εστιάσω σε διαφορετικά από 'κείνα που κάνει focus η πλειοψηφία. Πράγματα που με την πρώτη ματιά φαίνονται μικρά αλλά στην πραγματικότητα είναι μεγάλα, τεράστια. Μείναμε όλοι στο γεγονός, δηλαδή ότι το λυτρωτικό γκολ κόντρα στον ΠΑΣ το πέτυχε ο Χασάν που τόσο ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό. Δεν σταθήκαμε όσο έπρεπε στη συμπεριφορά της υπόλοιπης ομάδας και κυρίως του Αβραάμ όταν ο Αιγύπτιος σκόραρε. Πιο γρήγορα απ' όλους έφτασε στο σημαιάκι του κόρνερ για να πέσει πάνω στον Αχμέντ. Μιλάμε για έναν παίκτη 36,5 ετών που βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και δεν έχει να αποδείξει κάτι στον οποιονδήποτε.

Το μόνο που απέμεινε στον Αβραάμ να αποδείξει / επιβεβαιώσει είναι πόσο καλά έκανε και ο Μαρτίνς και όλοι στον Ολυμπιακό που θέλησαν να τον κρατήσουν στα αποδυτήρια για έναν ακόμη χρόνο και να μην επιτρέψουν και σ' αυτόν, μετά τον Τοροσίδη, να κρεμάσει τα παπούτσια του. Όσοι παίζουν μπάλα (ή όποιο άλλο ομαδικό άθλημα) έστω και με τους φίλους τους αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι οι παίκτες που μένουν μόνιμα ή συχνά στον πάγκο να βάζουν το εμείς πάνω από το εγώ τους. Να συμμερίζονται εξίσου με τους βασικούς τις χαρές αλλά και τις λύπες της ομάδας και να μη μπερδεύουν τα συναισθήματα, δηλαδή όταν αποτυγχάνει η ομάδα δίχως εκείνους στο γήπεδο να χαίρονται και να λυπούνται όταν κερδίζει...

Όταν ο Αβραάμ θα συμπεριφέρεται έτσι αποτελώντας το τέλειο παράδειγμα, εύλογα θα υπάρχει αισιοδοξία / πεποίθηση πως σ' αυτή την ομάδα θα πάνε όλα καλά. Όσο «ένας» Αβραάμ θα βρίσκεται πάντα σ' αυτή την ομάδα για να συμπεριφέρεται έτσι, και πάλι θα υπάρχει η αισιοδοξία / πεποίθηση πως θα πάνε όλα καλά. Το θέμα σε μια ομάδα είναι, πέρα από τους καλούς και χρήσιμους παίκτες, να αυξάνονται και οι Αβράμηδες και να λιγοστεύουν εκείνοι που ανήκουν στην άλλη κατηγορία. Ως γνωστόν ένα από τα μεγάλα όπλα της ομάδας αυτής της τριετίας είναι γεμάτη με παίκτες ομαδικού πνεύματος. Και καλό θα είναι να παραμείνει έτσι.

ΥΓ: Αύριο κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός θα οδηγηθεί με extreme makeover. Και είναι αναγκαίο αυτό γιατί κάποιοι πρέπει να ξεκουραστούν και κάποιοι να «φορτώσουν» τα πόδια τους με αγωνιστικά λεπτά.

Διαβάστε επίσης

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Δεν αδιαφορεί για το κύπελλο, καίγεται για το πρωτάθλημα. Γράφει, στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης!