Ντουντούκα
Έλα πελάτη μας στον ΝΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Είναι σπουδαίος (ΚΑΙ) για κάτι τέτοια «μικρά»

Είναι σπουδαίος (ΚΑΙ) για κάτι τέτοια «μικρά»
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 - 13:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσοι μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το χθεσινό μου κείμενο θα διαπιστώσατε ότι ήμουν πολύ μετριοπαθής εν όψει της πρεμιέρας του Ολυμπιακού στο κύπελλο με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Και συνέβη αυτό αφενός γιατί ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ ταλαιπωρημένη ομάδα και αφετέρου επειδή πήγαινε να παίξει με εντελώς άλλη 11άδα.

Εν τέλει, αποδείχθηκε και σ' αυτό το ματς (κι αυτό καλό θα είναι να το έχουμε γενικώς υπόψιν μας όταν κάνουμε κρίσεις) ότι για να λειτουργήσει ένα αγωνιστικό πλάνο πρέπει να έχει σωματικές αντοχές αλλά και ΔΙΑΘΕΣΗ ο καθένας ξεχωριστά και συνολικά η ομάδα που παρατάσσεται στον αγωνιστικό χώρο. Γιατί όσο καλό κι αν είναι το πλάνο που εκπονήσει ένας τεχνικός, αν οι παίκτες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το εκτελέσουν στον αγωνιστικό χώρο, πάπαλα... Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης. Όσοι μπήκαν να παίξουν χθες ωστόσο, έδωσαν ό,τι είχαν. Πήραν στα πολύ σοβαρά το ματς και όχι ως αγγαρεία που συχνά βλέπουμε να εξελίσσονται τέτοιοι αγώνες.

Γι' αυτό και μετά το ματς ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απ' όλους. Θέλω να σταθώ στις δηλώσεις του Πορτογάλου που αποδεικνύουν ότι εκτός από εξαιρετικός προπονητής είναι και ωραίος τύπος και πολύ δίκαιος. Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει πιο εξειδικευμένα για παίκτες που τον ικανοποίησαν περισσότερο, ο κόουτς δεν μίλησε για κάποιους που έχει... χρεωθεί, να το πω λαϊκά, ώστε να προσπαθήσει να τους φτιάξει. Ανέφερε ονομαστικά τον Αβραάμ τον Ανδρούτσο και τον Χολέμπας και όχι π.χ. τον Πέπε, τον Μπρούμα ή τον Τιάγκο, όλοι τους συμπατριώτες του. Μπορεί σε κάποιους αυτό να φαίνεται μικρό αλλά στη δική μου θεώρηση των πραγμάτων φαίνεται μεγάλο, τεράστιο και αποδεικνύει ότι ο τύπος που κάθεται επί μία τριετία στον πάγκο του Ολυμπιακού είναι πολύ ξεχωριστός. Ξεχωριστός ως προπονητής και ως άνθρωπος.

ΥΓ: Για την κουβέντα που άνοιξε ξανά για εξτρέμ μετά το ματς με τον ΠΑΣ, δική μου ταπεινή (ενδεχομένως και αδιάφορη, δεκτό) γνώμη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να πάρει ακραίο επειδή ο Μπρούμα και οι άλλοι δεν... τράβηξαν με τον ΠΑΣ. Ούτε πρέπει να σταματήσει να ψάχνει (αν όντως το κάνει) επειδή ο Μπρούμα και οι άλλοι πήγαν καλά χθες με τον Παναιτωλικό. Πάντα η μεγάλη εικόνα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.

Διαβάστε επίσης

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Ιεράρχηση και... εκπτώσεις

Δεν αδιαφορεί για το κύπελλο, καίγεται για το πρωτάθλημα. Γράφει, στο σημερινό του blog, ο Σπύρος Γρομητσάρης!

Όταν ο Αβραάμ...

Όταν ο Αβραάμ...

Η κίνηση του Παπαδόπουλου που δείχνει πολλά και το rotation στο Αγρίνιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...