Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια Κυριακή ΟΧΙ σαν τις άλλες

Μια Κυριακή ΟΧΙ σαν τις άλλες
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 - 10:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα πράγματα είναι απλά. Αυτή η Κυριακή δεν είναι μία ακόμα Κυριακή στη μάχη του τίτλου. Είναι Η Κυριακή. Μια... μεγάλη Κυριακή και νομίζω καταλαβαίνουμε όλοι μας το γιατί. Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται σε μια έδρα (στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο) όπου του βγαίνουν πάντα τα... συκώτια και συχνά χάνει και βαθμούς.

Είναι η έδρα όπου πριν από μερικές μέρες ηττήθηκε ο ΠΑΟΚ. Είναι μια εδρα στην οποία έχουν επενδύσει σημαντικό μέρος των ελπίδων τους οι άλλοι ώστε να μπουν ξανά πιο γερά στη μάχη του τίτλου. Πολύ σωστά το περιέγραψε εξάλλου στις δηλώσεις του ο Πέδρο Μαρτίνς, αυτή η έδρα είναι μία από 'κείνες που παίζει ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Και φυσικά είναι μια Κυριακή όπου μετά το Ατρόμητος-Ολυμπιακός υπάρχει το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Αυτή την Κυριακή λοιπόν ο Ολυμπιακός μπορεί με νίκη του να... σχολάσει σε μεγάλο βαθμό το... γάμο. Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό αυτό που θα πω αλλά αν το καλοσκεφτείτε, θα συμφωνήσουμε.

Αν ο Ολυμπιακός κερδίσει τον Ατρόμητο και το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ λήξει ισόπαλο το μεσοβδόμαδο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ που ακολουθεί, ουσιαστικά, θα έχει πιο πολύ χαρακτήρα γοήτρου παρά θα... κόβει την ανάσα για το πρωτάθλημα αφού οι ερυθρόλευκοι θα έχουν προσθέσει άλλους 2β. διαφοράς από την υπάρχουσα. Φανταστείτε και το ψυχολογικό σκέλος που είναι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός θα είναι άνετος και οι άλλοι θα κουβαλάνε τεράστιο βάρος.

Όσον αφορά στο ματς με τον Ατρόμητο, οι παίκτες που είχαν ανάγκη τις ανάσες τις πήραν και πια καλούνται να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο του Περιστερίου. Δε χρειάζεται πάλι να το κουράσουμε για το τι χρειάζεται να έχει η ομάδα για να φύγει νικήτρια. Συγκέντρωση, διάθεση για μάχη και ουσία να έχει. Το να ενθουσιάσει με την απόδοσή της, προσωπικά, μου είναι παντελώς αδιάφορο.

Διαβάστε επίσης

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Αλλοιώνει την ικανότητα των ανθρώπων να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...