Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού
Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021 - 23:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Προσοχή συνιστά ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας. Μία νέα και πιο επικίνδυνη από κάθε άλλη μετάλλαξη του κορονοϊού παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας και δείχνει προτίμηση στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Αυτός ο ιός έχει την τάση να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Προ εβδομάδας ήταν στο Γ. Καραϊσκάκης και στο ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ. Άνθρωποι που προσβλήθηκαν δεν έβλεπαν το σπρώξιμο στον Καμαρά και υποστήριζαν ότι έπεσε μόνος του για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Χασάν. Αυτή την Κυριακή ο ιός έφτασε στο Περιστέρι όπου ο Ολυμπιακός λέει έπρεπε να παίζει με 3-4 παίκτες λιγότερους και να δοθούν 1-2 πέναλτι στον Ατρόμητο και 5-6 επιθετικά φάουλ. Μόνο βολές δεν ζητήθηκαν. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως ο ιός είναι επικίνδυνος.

Ανθρώπους που μέχρι προ δύο εβδομάδων έλεγαν ότι ο Ολυμπιακός είναι και φέτος καλύτερος και κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα κράζοντας τις ομάδες τους για τα κενά στο ρόστερ, πλέον τους έχει οδηγήσει στο να βιώνουν την «έκτη αίσθηση». Μόνο που αντί για «i see dead people», έχουμε «i see red cards and penalties against Olympiacos». Νομίζω δεν αξίζει κανείς να ασχοληθεί και να απαντήσει σοβαρά σε όλα όσα λέγονται από πικραμένους. Ο ορισμός της κόκκινης στο ματς του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο ήταν η φάση του Στρούγγη με τον Ανδρούτσο που λίγο έλειψε να του σπάσει τον αστράγαλο. Για να γελάει κανείς είναι το να συζητάμε για πέναλτι στο χέρι του Σεμέντο ενώ ο Στρούγγης στο γκολ του Μπρούμα έκανε την... πατάτα και προσπάθησε να το... σώσει πέφτοντας για φάουλ. Δεν... τσίμπησε όμως ούτε ο διαιτητής ούτε οι άνθρωποι του VAR και καλά έκαναν.

Πλέον, το ματς με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, ενδιαφέρει περισσότερο για το γόητρο παρά για την βαθμολογική ουσία. Προσωπικά νομίζω αρκεί νίκη με... μισό μηδέν. Αυτό που έχει σημασία πια είναι τα ματς με την Αϊντχόφεν.

ΥΓ: Είναι εκπληκτικό πως κατάφερε η ίδια η ΑΕΚ, με την ανακοίνωσή της για τον Σωκράτη, να παραδεχθεί πόσο έχει μικρύνει μεταγραφικά. Τρομερό επικοινωνιακό αυτογκόλ.

Διαβάστε επίσης

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)

Οι χαμένες Κυριακές και Τετάρτες που έγιναν μεγάλες Παρασκευές. Γράφει στο blog του, στο gavros.gr, ο Σπύρος Γρομητσάρης.