Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τι ψάχνουμε σήμερα στο Γ. Καραϊσκάκης; Το έγραφα και πριν από το πρόσφατο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, ΔΕΝ ψάχνουμε τον καλύτερο. Αυτόν τον ξέρουμε εδώ και καιρό. Είναι ο ίδιος που ήταν και πέρυσι και (κατά την ταπεινή μου γνώμη) πρόπερσι. Ολυμπιακός λέγεται. Αυτό που ψάχνουμε λοιπόν απόψε είναι να δούμε πως θα διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας και ποιός θα κερδίσει, αν υπάρξει νικητής.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο ματς πάντως, απόψε ψάχνουμε και κάτι άλλο. Ψάχνουμε να δούμε ως που θα το φτάσει ο ΠΑΟΚ. Πόσο θα διασυρθεί ακόμα με συμπεριφορές και ρητορικές του παρελθόντος που επέστρεψαν για τα καλά πρόσφατα αφού πρέπει κάτι να πουν στον κόσμο τους που είναι στα... κάγκελα. Πλέον, εκεί που μαρτυρούσαν μόνοι τους, θυμήθηκαν να μας πουν ότι αδικούνται και ευνοείται ο Ολυμπιακός. Ότι ξανάχασαν Κυριακές και Τετάρτες και μετατράπηκαν όλες οι μέρες τους σε... Μεγάλες Παρασκευές. Προφανώς τους πιστεύουν ελάχιστοι πια, δεν πιστεύουν καν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Όμως τα επικοινωνούν. Δεν έχουν κάτι άλλο να πουν, από κάπου να πιαστούν.

Αυτό που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να τους αγνοήσει αφού εκτίθενται υπέροχα και μόνοι τους, δεν θέλουν βοήθεια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει να παραμένει αφοσιωμένος στη δική του δουλειά. Στο πως θα παραμείνει πρώτος ως το φινάλε και θα συνεχίσει τη διαδικασία βελτίωσης αφού πάντα στόχος είναι η βελτίωση δίχως αυτό να σημαίνει ότι φτάνουμε σε παραλογισμούς και αγνοούμε την δύσκολη πραγματικότητα.

ΥΓ: Ο Γραμμένος, ναι ο γνωστός του... Θεμιστοκλέως βεβαίως βεβαίως, έσπευσε να πει στον Κλάτενμπεργκ πως θα έχει πρόβλημα αν δεν τελειώσει τους διαιτητές του Ατρόμητος-Ολυμπιακός. Θυμάμαι ο «δικός μας» είχε την ίδια πυγμή με τον διαιτητή που δεν απέβαλε τον Βιεϊρίνια στο πρόσφατο ματς με τον Βόλο και του επέτρεψε να παίξει με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Θυμάμαι είχε την ίδια πυγμή με τον διαιτητή που δεν υποδείκνυε πέναλτι στην κατακόρυφη χερούκλα του Βιεϊρίνια στη Λαμία. Τι εννοείς δεν είχε την ίδια πυγμή; Μα αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει πει ότι λειτουργεί για το καλό όλων. Ας προσέξει, μπορεί να τον παρεξηγήσει κανείς. Όχι εγώ παιδιά, να το ξεκαθαρίσουμε.

ΥΓ2: Σοβαρότητα, συγκέντρωση, αποτελεσματικότητα, ενότητα και αγνόηση στα πιθανά χαζά των αντιπάλων. Αυτά θέλω να έχει σήμερα ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Νέα μετάλλαξη κορονοϊού

Αλλοιώνει την ικανότητα των ανθρώπων να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...