Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η δικαίωση δεν ήρθε (ακόμα...)

Η δικαίωση δεν ήρθε (ακόμα...)
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σε μια δίκη στην οποία σύρθηκαν 28 άνθρωποι (και μαζί μ' αυτούς οι οικογένειές τους και ο φιλικός και κοινωνικός τους περίγυρος) από συγκεκριμένους τύπους με συγκεκριμένους σκοπούς δεν αποτέλεσε την αληθινή τους δικαίωση. Αυτό που συνέβη χθες ήταν το αναμενόμενο. Το φυσιολογικό. Το προφανές. Ρίχνοντας μια πρόχειρη ματιά κανείς στα όσα είχαν λεχθεί / κατατεθεί ως στοιχεία έβγαζε την απόφαση δίχως να έχει νομικές γνώσεις.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν η δικαίωση και του Βαγγέλη Μαρινάκη και όλων όσοι κρεμάστηκαν σε κανονικά και ηλεκτρονικά μανταλάκια και... καταδικάστηκαν πριν δικαστούν με συνέπεια να επηρεαστεί μέρος της κανονικότητας της ζωής τους, θα έρθει αργότερα. Όταν όλοι όσοι τους... έσυραν στη διαδικασία και τους υπέβαλαν σε απίστευτη ψυχολογική ταλαιπωρία θα αναγκαστούν με τη σειρά τους να καθίσουν εκείνοι στο σκαμνί. Πως τα είπαν όλα αυτά; Γιατί τα είπαν όλα αυτά; Πόση ζημιά έκαναν όλα αυτά; Γνωρίζουν για το τεκμήριο της αθωότητας; Γιατί δεν το σεβάστηκαν και το ποδοπάτησαν; Με ποιά ιδιότητα και γνώση δίκασαν και καταδίκασαν; Πώς είπαν / έγραψαν τόσα τερατώδη πράγματα για τα οποία δεν ήταν σίγουροι;

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης και όλοι όσοι σύρθηκαν σ' αυτή την υπόθεση. Δική τους ήταν η ταλαιπωρία, δική τους η ζωή, δική τους και η απόφαση. Αυτό που ξέρω ωστόσο είναι ότι, κάποια στιγμή σ' αυτή τη καημένη (αλλιώς ήθελα να τη χαρακτηρίσω, αλλά...) χώρα, πρέπει ν' αρχίσουν να πληρώνουν εκείνοι που πετάνε με ευκολίες διάφορες σοβαρές κατηγορίες. Το συναντάμε στην καθημερινότητά μας. Στάμπες και ρετσινιές παντού. «Μου είπαν ότι ο τάδε έκανε εκείνο», «άκουσα ότι εκείνη έκανε το άλλο», ακούμε καθημερινά για μικρά ή μεγάλα πράγματα. Είμαστε η κοινωνία του «μου είπαν», «άκουσα» και «νομίζω».

Υπάρχουν και οι αφελείς που αναπαράγουν ανυπόστατα πράγματα υπάρχουν και οι στημένοι που επιβάλλεται να κυνηγιούνται και να μην μένουν ατιμώρητοι γιατί θα το ξανακάνουν αφού είναι μέρος του «επαγγέλματός» τους.

ΥΓ: Μετά την επιθεώρηση στα έργα της Νέας Φιλαδέλφειας που προφανώς κούρασε, είχαμε επίσκεψη στον Κλάτενμπεργκ. Στην αγορά για ψώνια παικτών έχει lockdown και δεν επιτρέπεται η μετακίνηση;

Διαβάστε επίσης

Α-Λαλά τα χείλη των ασεβών

Α-Λαλά τα χείλη των ασεβών

Πόσες απαντήσεις μπορεί ν' αντέξει κανείς; Πόσες ήττες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου; Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)

Τι ψάχνουμε απόψε (μέρος 2ο)

Οι χαμένες Κυριακές και Τετάρτες που έγιναν μεγάλες Παρασκευές. Γράφει στο blog του, στο gavros.gr, ο Σπύρος Γρομητσάρης.