Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Άλλος το όνομα, άλλος τη χάρη

Άλλος το όνομα, άλλος τη χάρη
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν Μάιος του 2018, η ΑΕΚ μόλις είχε υποστεί το φιάσκο Χριστοδουλόπουλου.

Έλεγε ότι τον είχε... δεμένο με συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο αλλά ο παίκτης αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και στην προσπάθειά του να μετριάσει τις κακές εντυπώσεις ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε μια ατάκα που ακόμα και σήμερα τον... κυνηγάει: «Όποιον γουστάρουμε τον φέρνουμε, όποιον θέλουμε τον κρατάμε».

Σχεδόν τρία χρόνια μετά έχουμε διαπιστώσει άπαντες, οι φίλοι της ΑΕΚ με τον πλέον οδυνηρό τρόπο, ότι η ΑΕΚ αδυνατεί να κρατήσει ακόμα κι αυτούς που θέλει και αδυνατεί εξίσου να φέρει εκείνους που γουστάρει. Γιατί; Επειδή έχουν ένα κακό... χούι. Ζητάνε λεφτά αρκετά περισσότερα απ' αυτά που θέλει και μπορεί να δώσει το ταμείο των κιτρινόμαυρων.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την επισημοποίηση ανανέωσης συνεργασίας του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Γνωστή ήταν, έγινε και επίσημη.

Και δεν είναι μόνο ο Μαροκινός. Έχουν ήδη ανανεώσει ουκ ολίγοι, έστω κι αν κάποιοι ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί. Το σίγουρο είναι πως ακόμα και κορυφαίοι παίκτες όταν τους κάνει πρόταση ο Ολυμπιακός λένε ναι δίχως πολλή σκέψη ενώ σε ομάδες όπως η ΑΕΚ ζητάνε χρόνο να το σκεφτούν (μπας και προκύψει τίποτα καλύτερο) ή δηλώνουν ότι θέλουν μια διαφορετική πρόκληση.

Ουσιαστικά λένε κομψά ότι στην ΑΕΚ δεν υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να πει ναι κανείς. Ούτε καλά χρήματα ούτε συμβόλαιο με την επιτυχία που συνήθως αποτελεί την εξαίρεση, όχι τον κανόνα. Για να μην το κουράζω, άλλος (Μελισσανίδης) έμεινε με το όνομα του «αγοράζω ή κρατάω όποιον θέλω» και άλλος (Μαρινάκης) έχει τη χάρη.

ΥΓ: Ο χθεσινός πρώτος προημιτελικός κυπέλλου κύλησε, νομίζω, όπως ακριβώς τον είχε σχεδιάσει ο Μαρτίνς με εξαίρεση το αυτογκόλ του Μπα και το 3ο γκολ που δεν ήρθε αν και το δικαιούνταν ο Ολυμπιακός. Αναφορικά με τον Χασάν, και τι δεν είχε ακούσει στο παρελθόν για το αν αξίζει ή όχι να είναι στον Ολυμπιακό. Το σίγουρο είναι πως ο Αιγύπτιος, εκτός από εξαιρετικό γκολτζής, είναι και σπουδαίος χαρακτήρας, πολύ δυνατός άνθρωπος. Αυτό που κατάφερε από την περιπέτεια με τον κορονοϊό και μετά δεν είναι εύκολο να το καταφέρουν πολλοί...

ΥΓ1: Πολύ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έστειλε και χθες ο Ούγκο Κάιπερς ενώ για τον Μάριο Βρουσάι, πια, είναι περιττό να ειπωθεί κάτι άλλο. Έχει εξαιρετικό πακέτο.

Διαβάστε επίσης

To know us better

To know us better

Ο Παπασταθόπουλος και ο Μπα και η ευκαιρία να... γνωριστούν καλύτερα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης