Ντουντούκα
Πλήγμα με Βατσλίκ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η διοίκηση τις... ασίστ, οι παίκτες τα... γκολ

Η διοίκηση τις... ασίστ, οι παίκτες τα... γκολ
Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Προφανώς ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν σπουδαίος επιθετικός πριν έρθει στον Ολυμπιακό αλλά ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία για έναν τελευταίο πολύ εντυπωσιακό κύκλο στην καριέρα του. Έχουμε δει ουκ ολίγους σπουδαίους παίκτες να κάνουν λάθος επιλογές και να χαντακώνονται.

Πιστεύει δηλαδή κανείς ότι αν, με έναν... μαγικό τρόπο, βάζαμε τον Μαροκινό στο ρόστερ του ΠΑΟ, της ΑΕΚ ή του ΠΑΟΚ, θα ήταν ο ίδιος; Θα είχε την ίδια συγκομιδή και θα απολάμβανε όσα απολαμβάνει στο μεγάλο λιμάνι; Την απάντηση την ξέρουμε όλοι.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ως σύλλογος και ως ποδοσφαιρικό προϊόν, του έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει κι άλλο αυτό που είναι ο Γιουσέφ. Του έδωσε την... ασίστ αν θέλετε για να μιλήσουμε και στην γλώσσα του επιθετικού που περιμένει τέτοιες ασίστ για να σκοράρει. Και έδωσε μόνο σ' αυτόν η διοίκηση του Ολυμπιακού. Έδωσε και στον Σεμέδο, και στον Καμαρά, και στον Μπα, και στον Βρουσάι, και στον Μασούρα και στον Ρατζέλοβιτς και σε άλλους τρεις που αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα.

Οι ερυθρόλευκοι λοιπόν έκαναν ό,τι ήταν να κάνουν κι ακόμα παραπάνω. Τις ασίστ τις έβγαλαν. Σειρά πια παίρνουν οι παίκτες για να τις μετατρέψουν σε γκολ. Όχι ότι υπάρχει παράπονο για τα πολλά που έχουν ήδη καταφέρει. Απλά υπάρχει και μια διαχρονική μεγάλη λαχτάρα, ένας πόθος. Ευρωπαϊκή διάκριση λέγεται. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη καταφέρει κάτι σημαντικό σ' αυτό, να είναι συνεπής και σταθερός. Θέλουν ωστόσο άπαντες και το κάτι «μεγάλο». Που θα συζητηθεί παγκοσμίως και θα το θυμούνται γενιές και γενιές. Το τι είναι αυτό το μεγάλο, μένει να το δούμε όταν συμβεί. Κάθε χρονιά πάντως υπάρχει η ίδια ελπίδα / προσμονή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν λείπει κάτι από τον Ολυμπιακό για να το καταφέρει το μεγάλο στην Ευρώπη. Ίσως λίγη τύχη παραπάνω στις κρίσιμες στιγμές και λίγη πίστη περισσότερη στον εαυτό του και τις ικανότητές του.

ΥΓ: Πολύ ωραία τα είπε ο Μαρτίνς και για τους αγωνιστικούς χώρους και τις διακρίσεις που γίνονται και για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό. Το πρόβλημα είναι πως όπως λέγονται και μπαίνουν στο ένα αυτί των αρμοδίων, έτσι βγαίνουν από το άλλο. Δεν υπάρχει πολύς κόσμος σε υπεύθυνα πόστα που ξέρει τη δουλειά του ή νοιάζεται αληθινά. Ή αν ξέρει, νοιάζεται περισσότερο να εξυπηρετήσει εκείνους που θέλει.

Διαβάστε επίσης