Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Διούδης και τα πέτρινα του ΠΑΟ

Ο Διούδης και τα πέτρινα του ΠΑΟ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 - 00:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έβλεπα τον Διούδη στη λήξη του ντέρμπι να χοροποηδάει και να αγκαλιάζει και να σηκώνει στον αέρα όποιον έβρισκε μπροστά του και προσπαθούσα να τσεκάρω αν έκανα λάθος και τελικά ήταν άλλος ο τερματοφύλακας που σφάδαζε στο έδαφος πέντε λεπτά νωρίτερα δείχνοντας ανήμπορος ακόμα και να σηκωθεί με πόνους στη μέση, τα πλευρά, τον ώμο και όπου αλλού... θυμόταν. Ο Διούδης είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού, όχι των Άσπρων Χωμάτων και η όλη του συμπεριφορά παραπέμπει σε αρχηγό ομαδούλας, όχι της 2ης μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας.

Δε χρειάζεται να θυμίσω τι έχω γράψει όλες τις προηγούμενες μέρες για το ματς με τον ΠΑΟ και αυτό που ακολουθεί με την Αϊντχόφεν. Το πρώτο ήταν ένα ματς που κάνει... φασαρία και σε οδηγεί να σπαταλήσεις σωματική και πνευματική ενέργεια και αυτό που ακολουθεί το αληθινά σημαντικό. Σέβομαι την... κάψα όλων για νίκες επί του αιωνίου αντιπάλου αλλά, σόρι κιόλας, αφενός δεν λείπουν στους Πειραιώτες τέτοιες νίκες και αφετέρου αυτός ο Παναθηναϊκός που έχει μικρύνει επικίνδυνα (πιο πολύ ως συμπεριφορά και λιγότερο ως ομάδα) δε χαρίζει και καμιά ιδιαίτερη αίγλη στον Ολυμπιακό όταν κερδίζει. Αίγλη θα χαρίσει στον Ολυμπιακό αν κερδίσει την Αϊντχόφεν την Πέμπτη κι ακόμα περισσότερο αν προκριθεί εις βάρος των Ολλανδών.

Αρκετοί θα διαφωνείτε ήδη με όσα γράφω και το σέβομαι αλλά φαντάζομαι μου δίνετε το δικαίωμα να έχω τη γνώμη μου, έτσι δεν είναι; Ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟ σ' ένα ματς που έκανε δύο λάθη και τα πλήρωσε και σε όλο το ματς είχε κλεισμένο στα καρέ του τον αντίπαλο. Οι ευκαιρίες που έχουν χάσει οι Βρουσάι, Ανδρούτσος, Χασάν και Μασούρας δεν... χάνονται αλλά, όπως αποδεικνύεται, όλα χάνονται και όλα μπαίνουν στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε έχοντας τη μισή ομάδα μέτρια και κάτω του μετρίου κι αυτό λέει πολλά.

Όπως σωστά είπαν προπονητής, Βαλμπουενά και Ρέαμπτσιουκ μετά τη λήξη του ματς, η ήττα ενόχλησε γιατί ήρθε κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο αλλά τώρα επιβάλλεται η ομάδα να το ξεχάσει και να κοιτάξει μπροστά σ 'αυτό που αληθινά έχει σημασία, το ματς με την Αϊντχόφεν. Σ' αυτό το ματς δεν πρέπει οι μισοί να είναι μέτριοι και κάτω του μετρίου αλλά όλοι πολύ καλοί και πάνω απ' αυτό. Τα ευρωπαϊκά ματς είναι πιο σκληρά, πιο αμείλικτα.

Ας αφήσουμε λοιπόν τους πράσινους που βιώνουν τα δικά τους πέτρινα χρόνια τα οποία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από 'κείνα που είχαν του Ολυμπιακού, να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους και ας αφοσιωθούμε σ' αυτό που πραγματικά έχει σημασία και έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Σε αντίθεση πάντως με τον τωρινό ΠΑΟ, ο Ολυμπιακός των πέτρινων χρόνων είχε παίκτες μεγάλης κλάσης και συμπεριφορές «μεγάλης» ομάδας.

Διαβάστε επίσης