Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι κακουχίες, το DNA και ο εθνικός συντελεστής

Οι κακουχίες, το DNA και ο εθνικός συντελεστής
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Υπάρχουν ουκ ολίγοι λόγοι που κάνουν την δεδομένα δύσκολη αποψινή πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμα δυσκολότερη. Η απουσία του Σεμέδο, η (πιθανή) απουσία του Εμβιλά από την 11άδα, η προβληματική (λόγω χιονιά) προετοιμασία των Πειραιωτών, η δυναμικότητα του αντιπάλου που είναι μια γρήγορη και γεμάτη ταλέντο ομάδα δημιουργικά και επιθετικά.

Από την άλλη, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που σε γεμίζουν με πίστη ότι αυτός ο Ολυμπιακός έχει την ικανότητα να τα καταφέρει και κόντρα σε κακοτυχία και προβλήματα. Έχει... γεννηθεί μέσα στην κακουχία και τη δυσκολία ο Ολυμπιακός. Και ο συγκεκριμένος και γενικότερα ο σύλλογος. Είναι ποτισμένο έτσι το DNA του, να τα καταφέρνει και κόντρα σε όλους και όλα. Λες και τον... θρέφουν με έναν μαγικό τρόπο τα δύσκολα ή ακόμα κι αυτά που μοιάζουν αδύνατα.

Ειλικρινά δεν ξέρω τι να περιμένω από το σημερινό ματς. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός των απουσιών Σεμέδο και Εμβιλά στην ραχοκοκκαλιά της ομάδας είναι πολύ μεγάλο χτύπημα και για να καλυφθούν αυτά τα κενά θα πρέπει να κάνουν τεράστιες υπερβάσεις όχι μόνο οι δύο που θα πάρουν τις θέσεις τους αλλά, γενικότερα, από τους 11 που θ' αγωνιστούν βασικοί. Σε τέτοια ματς κατατίθενται οι αποδείξεις απ' όποιον ζητάει κάτι παραπάνω.

Θα είναι σπουδαίο ο Ολυμπιακός να πάει στη ρεβάνς με σκορ να υπερασπιστεί ή, στην χειρότερη, να μη χρειάζεται να ανατρέψει κάτι. Σε μια ρεβάνς που η λογική λέει ότι θα είναι πιο δυνατός με τις παρουσίες των Σεμέδο και (πιθανότατα) Εμβιλά ενώ και ο Σωκράτης θα είναι ακόμα πιο έτοιμος. Είναι ξεκάθαρο ότι στις πλάτες των ερυθρόλευκων βασίζεται και ο εθνικός συντελεστής αλλά, από την άλλη, δεν φρόντισε και κανείς να διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο τον Ολυμπιακό είτε πέρυσι (με Γουλβς μόνο εμπόδια του έβαζαν) είτε τώρα, είτε παλιότερα στην προσπάθεια που κάνει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνεπώς πρωτίστως για τον εαυτό του παίζει και για κανέναν άλλο. Αν ευνοείται και ο εθνικός συντελεστής, έχει καλώς...

Διαβάστε επίσης