Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια μέρα στη δουλειά...

Μια μέρα στη δουλειά...
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 - 10:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-2 την Αϊντχόφεν. Τελεία. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει στην Ευρώπη μετά τον χειμώνα για 9 φορά τα τελευταία 10 χρόνια. Τελεία. Ο Ολυμπιακός είναι στην 35η θέση της κατάταξης της ΟΥΕΦΑ. Τελεία. Ο Ολυμπιακός πέρυσι απέκλεισε την Άρσεναλ, πρόπερσι τη Μίλαν και φέτος άφησε εκτός Ευρώπης τη Μαρσέιγ. Τελεία. Θα μπορούσα να γράψω άπειρα τέτοια για να αποδείξω το προφανές. Ποιό είναι αυτό; Εντάξει ρε παιδιά, πώς κάνετε έτσι; Δεν έγινε κάτι φοβερό χθες. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε. Κάτι φυσιολογικό για την κλάση, τον χαρακτήρα και την ποιότητά του κατάφερε. Φυσικά φυσιολογικό και για κάτι εξίσου σημαντικό, τη συνέπειά του.

Αν ήταν άλλη ελληνική ομάδα, ΟΚ, θα το καταλάβαινα, όλοι στην Ομόνοια με μάσκα αδέρφια. Τώρα, ήταν απλά άλλη μια μέρα (βραδιά ήταν αλλά τεσπα) στη δουλειά για την ΟΜΑΔΑΡΑ του Μαρτίνς. Συνεπώς, κουλάρετε. Οι... χοροί ας περιμένουν και τη ρεβάνς, να ολοκληρωθεί αυτό που άρχισε. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός οφείλει να συνεχίσει να πορεύεται κάθε λεπτό στην καθημερινότητά του με τον ίδιο τρόπο που το κάνει τα τελευταία τρία χρόνια (και το έκανε παλιότερα με εξαίρεση την περίοδο Χάσι), δηλαδή με εργατικότητα και σοβαρότητα.

Από πλευράς μου, δικαιούμαι να αισθάνομαι ΟΚ απέναντί σας γιατί, νομίζω, αυτά που γράφω σε τούτη εδώ τη «γωνιά» σπάνια ξεφεύγουν από την πραγματικότητα ή αυτά που έρχονται. Δεν με έπιασε πανικός μετά την ήττα από τον ΠΑΟ ούτε συμμερίστηκα την παράνοια της πίκρας που έφερε η ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο. Ήταν τυχεροί οι πράσινοι που «έκατσε» το ματς σ' αυτό το τάιμινγκ και ο Ολυμπιακός (όπως σωστά έπρεπε να κάνει) διαχειρίστηκε τους δύο αγώνες ως πακέτο. Και ήταν τυχεροί που οι καθαρές ευκαιρίες του Ολυμπιακού δεν έγιναν γκολ.

Ηρεμία λοιπόν και σοβαρότητα εν όψει της ρεβάνς της Ολλανδίας. Τίποτα δεν τελείωσε. Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός θα πάει με τον Σεμέδο διαθέσιμο και (λογικά) τον Εμβιλά ακόμα πιο έτοιμο. Μακάρι όλα να πάνε καλά και μία μέρα μετά τα γενέθλια του Ολυμπιακού να υπάρχει κι άλλο ευρωπαϊκό ματς.

Διαβάστε επίσης