Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο τελικός, μέχρι τον επόμενο

Ο τελικός, μέχρι τον επόμενο
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το μότο του Ολυμπιακού, ειδικά αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του προσπάθειες, είναι το «we keep on dreaming», δηλαδή συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Για να γίνουν πράξη τα όνειρα ωστόσο, και μιλάω για τα όνειρα που βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά γιατί αυτά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, επιβάλλεται το μότο να είναι το: we keep on fighting. Δηλαδή, συνεχίζουμε να μαχόμαστε.

Προσωπικά βλέπω την αυριανή ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία ως τελικό. Μόνο αν βλέπει και η ομάδα ως τέτοιο κάθε ματς στην Ευρώπη, και δεν χαλαρώνει, θα φτάσει κάποια στιγμή στο να συμμετάσχει στον τελικό των... τελικών. Στο τέρμα της διαδρομής δηλαδή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν τρέφω αυταπάτες από την ομολογουμένως κακή συμπεριφορά της άμυνας της PSV στο ματς του Γ.Καραϊσκάκης και όχι μόνο. Χάζευα τα τέρματα υπέρ της και κατά στα φετινά ματς που έχει δώσει στην έδρα της. Σκοράρει, κατά μέσο όρο σε Γιουρόπα Λιγκ και ολλανδικό πρωτάθλημα, 2,5 γκολ ανά ματς και δέχεται 0,7 γκολ ανά ματς.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι σκοράρει αρκετά και δέχεται λίγα γκολ παρότι φαίνεται να έχει διαλυμένη άμυνα. Προφανώς η εικόνα της αλλάζει μακριά από το σπίτι της και όταν αντιμετωπίζει αληθινά καλές ομάδες. Το σίγουρο είναι πως η Αϊντχόφεν θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Γι' αυτό επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να μπει στο ματς με τη μέγιστη συγκέντρωση και διάθεση για μάχη.

Επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να είναι στην κλήρωση της Παρασκευής για τους 16. Και έχει πολλούς λόγους για να το θέλει που δε χρειάζονται ανάλυση. Η κλήρωση ας περιμένει, προηγείται ο αυριανός... τελικός πριν από τον επόμενο.

Διαβάστε επίσης

Πρόκριση με όποιο τρόπο

Πρόκριση με όποιο τρόπο

Οι σκέψεις για τον αποψινό... τελικό και δυο λόγια για τις τελικές της Γκλάντμπαχ κόντρα στη Σίτι... Μπλογκάρει, στο gavros.gr, ο Σπύρος Γρομητσάρης!