Ντουντούκα
Έλα πελάτη, παραδέξου το, καλά περάσαμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Η διοργάνωση των β' ρόλων

Η διοργάνωση των β' ρόλων
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 - 12:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Κύπελλο ξανά λοιπόν. Δεν ξέρω για σας, προσωπικά τη συγκεκριμένη διοργάνωση τη βλέπω ως ένα από τα πρώτα και ψιλοαποτυχημένα πρώτα πιάτα σ' ένα γεύμα στα οποία τσιμπάς λίγο και τα αφήνεις στην άκρη. Ειδικά όπως την έχει καταντήσει η τωρινή διοίκηση της ΕΠΟ, δεν του αξίζει και μεγάλη προσοχή.

Αν μάλιστα ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσο μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα που είναι, όπως πάντα, ο βασικός του στόχος, θα θεωρούσα ότι αυτά τα ματς αποτελούν τρόπον τινά, πρόβλημα. Ένας μπελάς σπατάλησης πολύτιμης ενέργειας για τα σοβαρά που ακολουθούν.

Στο δικό μου μυαλό, μπορεί να κάνω και λάθος δεν απαιτώ να συμφωνήσουμε, το κύπελλο είναι, ή θα έπρεπε να είναι, η διοργάνωση των ευκαιριών και των β' ρόλων. Η διοργάνωση στην οποία θα καλούνται οι παίκτες που, για διαφόρους λόγους είναι εκτός του βασικού κορμού, να δείξουν τι ψάρια πιάνουν. Π.χ. θες περισσότερο χρόνο κ.Ντρέγκερ; Απόδειξη. Θες περισσότερο χρόνο κ.Τιάγκο Σίλβα; Απόδειξη. Θες περισσότερο χρόνο κ. Τάδε; Απόδειξη. Όπως έχω γράψει ξανά, είναι εύκολο και υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του να λέω «μπορώ να το κάνω» και του «αληθινά το κάνω».

Καταλαβαίνω, προφανώς, ότι μια ομάδα γεμάτη β' πρωταγωνιστές είναι πιθανό να έχει έλλειψη συνοχής και να της συμβούν... ατυχήματα σε αποτελέσματα. Ακριβώς γι' αυτό εξάλλου ένας σύλλογος, συνολικά, παίρνει αποφάσεις και χαράζει στρατηγική και πολιτική. Βάζει «πράγματα» στη... ζυγαριά και εστιάζει σ' αυτά που θεωρεί ότι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

ΥΓ: Κι επειδή οι Έλληνες έχουμε την τάση να ψάχνουμε την... ίντριγκα πίσω από το κάθε τι, να θυμήσω ότι ο Σα ήταν εκτός αποστολής και στα τρία προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού για το κύπελλο, τα δύο με τον Παναιτωλικό και το πρώτο ματς με τον Άρη στο Γ.Καραϊσκάκης.

Διαβάστε επίσης