Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το ιδανικό με Λαμία, το επικίνδυνο με Άρσεναλ

Το ιδανικό με Λαμία, το επικίνδυνο με Άρσεναλ
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι είναι η κατάσταση εν όψει του μεσημεριανού ματς με τη Λαμία που ακολουθείται, ως πακέτο, από το πρώτο πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς με την Άρσεναλ για τους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Το μόνο που πρέπει (όσο μπορεί να πει κανείς πρέπει στο ποδόσφαιρο, δεν παίζει κανείς μόνος του, υπάρχει και αντίπαλος) να κάνει σήμερα ο Ολυμπιακός είναι να προσπαθήσει να κερδίσει σπαταλώντας τη μικρότερη δυνατή ενέργεια.

Το ιδανικό θα ήταν να καθαρίσει την υπόθεση 3ποντο από το α' ημίχρονο και να κάνει συντήρηση στο β' δίνοντας και χρόνο σε όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες που τον έχουν ανάγκη. Ο Πέντρο Μαρτίνς συνηθίζει να βλέπει ως... πακέτα (κι ας μην το παραδέχεται, λογικό είναι αφού θα πάει κόντρα σε όσα λέει στους παίκτες) αγώνες σαν αυτούς τους δύο που έχει μπροστά του. Κάνει ένα προ-σχέδιο 11άδων και αναγκών ώστε να μπορέσει η ομάδα του να αντεπεξέλθει και στα δύο.

Από εκεί και έπειτα, μόνο χαρούμενος δεν είμαι με την ισοπαλία της Αρσεναλ και τα σχόλια που έγιναν γι' αυτή. Θα είναι ό,τι χειρότερο και άκρως επικίνδυνο να πιστέψει οποιοσδήποτε ότι οι κανονιέρηδες είναι σε κακή κατάσταση και ότι ο Ολυμπιακός την... έχει. Από την άλλη, επειδή ξέρουμε ποιόν προπονητή έχει στον πάγκο του ο Ολυμπιακός τα τελευταία 2,5 χρόνια και και τι μέταλλο και λογική έχει αυτή η ομάδα, είναι σίγουρο ότι τα εύκολα σχόλια γίνονται από 'μας, τους απέξω και όχι απ' όλους μέσα στην ομάδα. Τα «χάλια η Άρσεναλ» είναι κουβέντες ηλεκτρονικών (αφού τα κανονικά είναι και κλειστά πια...) καφενείων που δεν κοστίζουν και τίποτα.

ΥΓ: Για το ΠΑΣ-ΠΑΟ μόνο ένα σχόλιο βλέποντας τους γηπεδούχους να πέφτουν κάτω σε κάθε επαφή με αντίπαλο κάνοντας καθυστερήσεις: Ο Σωκράτης Διούδης πήρε το πολύτιμο μάθημα που λέει ότι η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές. Και του πορτιέρο του Παναθηναϊκού του επέστρεψε την γελοία εικόνα των τελευταίων 10-15 λεπτών στο ματς με τον Ολυμπιακό που νόμιζες ότι πεθαίνει αλλά με το που έληξε το ματς... πετούσε.

Διαβάστε επίσης