Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα απίστευτα και αληθινά του Άρσεναλ-Ολυμπιακός

Τα απίστευτα και αληθινά του Άρσεναλ-Ολυμπιακός
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 - 11:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό ότι τις δύο τελευταίες φορές που η Άρσεναλ έχει υποδεχθεί τον Ολυμπιακό οι ερυθρόλευκοι έφυγαν θριαμβευτές από το Λονδίνο. Πέρυσι με την απίστευτη και ιστορική πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και το 2015 όταν οι δυο τους τα... είπαν σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και η ελληνική ομάδα κέρδισε 3-2.

Μοιάζει επίσης απίστευτο αλλά είναι αληθινό ότι τις άλλες τρεις πιο μακρινές φορές που η Άρσεναλ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό οι Πειραιώτες μπορεί να ηττήθηκαν οι Πειραιώτες αλλά ήταν κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς. Το 2009 οι Λονδρέζοι κέρδισαν 2-0 αλλά τα γκολ από τους Βαν Πέρσι και Αρσάβιν ήρθαν στο 78' και το 86'... Το 2011 το σκορ ήταν 2-1 για τους Άγγλους που πήραν γρήγορο προβάδισμα με γκολ από τους Τσάμπερλεϊν (8') και Αντρέ Σάντος (20') αλλά ύστερα από την επίσης γρήγορη μείωση του σκορ από τον Φουστέρ (27') είδαμε... μονότερμα.

Όχι αγγλικό αλλά ελληνικό με την Άρσεναλ στο φινάλε να κάνει και καθυστερήσεις και τους αξιωματούχους τους και τον ίδιο τον Βενγκέρ (τότε προπονητής) να παραδέχονται ότι δεν θυμούνται άλλη ομάδα να τους πιέζει τόσο πολύ στο σπίτι τους. Το 2012 η Άρσεναλ κέρδισε 3-1 αλλά και πάλι υπήρχε... δράμα. Ο Ζερβίνιο στο 42' έκανε το 1-0 για να ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου ο Μήτρογλου σε 1-1. Στο 56' ο Ποντόλσκι έκανε το 2-1 για τους Λονδρέζους και αυτό το ρευστό σκορ έμεινε ως και το 90+4' που ο Ράμσεϊ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Και για να πιστέψουμε στα απίστευτα αλλά αληθινά, στα προηγούμενα 11 ματς που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Άρσεναλ, ανεξαρτήτως έδρας, δεν υπάρχει ούτε μία ισοπαλία! Οι Λονδρέζοι έχουν 6 νίκες και οι Πειραιώτες 5. Μένει να δούμε τι θα γίνει απόψε σ' αυτό το 12ο ραντεβού.

Προσωπικά θέλω να μη συμμετέχω σ' αυτή την... τρέλα περί ανατροπής και πρόκρισης. Δεν είναι ηττοπάθεια, ρεαλισμός είναι να θεωρείς ότι δεν γίνεται μια ομάδα (όποια ομάδα του πλανήτη) να σκοράρει τρεις φορές στο σπίτι της Άρσεναλ και να μη δεχθεί ούτε ένα γκολ ώστε να προκριθεί. Πιστέψτε με, θέλω όσο τίποτα να διαψευστώ και το βράδυ να είμαι ένας άλλος να ζω σε παράνοια. Αυτή η... παράνοια εξάλλου πριν από τη σέντρα φανερώνει και το τι έχει καταφέρει αυτός ο Ολυμπιακός. Έχει κάνει τους οπαδούς του να πιστεύουν και στο -σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική- απίστευτο.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη θα είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟ ο Ολυμπιακός να καταφέρει να πάρει έστω και μια ισοπαλία στο Λονδίνο. Σημαντικό θα είναι να φανεί συνεπής στο ευρωπαϊκό του προφίλ που με τόσο κόπο έχει χτίσει επί σειρά ετών. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο...

ΥΓ: Για τα αγωνιστικά πλάνα δεν σπαταλώ και τόσο χρόνο να συζητήσω γιατί, εν τέλει, όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα. Μπορεί το τέλειο πλάνο να μην το λειτουργήσουν όπως πρέπει οι παίκτες και να φανεί κακό και το αντίστροφο. Το θέμα είναι η διάθεση όσων μπουν στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Ο mr. No30

Ο mr. No30

Για το γόητρο και το στάτους του στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...