Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο

Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 10:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Και τώρα τι κάνεις; Χαίρεσαι ή λυπάσαι; Προσωπικά χαίρομαι. Και χαίρομαι πολύ. Χαίρομαι γιατί εξ' αρχής (σεζόν 2018/19) έβλεπα τη μεγάλη εικόνα του συγκεκριμένου δημιουργήματος. Χαίρομαι γιατί απέφευγα να εστιάζω σε στιγμές και μεμονωμένα γεγονότα και άνοιγα το βλέμμα όσο περισσότερο μπορούσα. Αυτός που (δικαιούται να) χαίρεται πιο πολύ από 'μένα και απ' ΟΛΟΥΣ λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης. Αυτός κι αν είχε τέρμα ανοιγμένες τις κόρες των ματιών του και τους φακούς.

Από το 2010 όταν έπαιρνε στα χέρια του τον Ολυμπιακό τέτοια ματς ονειρεύονταν. Να βλέπει τον Ολυμπιακό να... αλωνίζει στο Λονδίνο. Να κάνει 2ο σπίτι του το Έμιρεϊτς με back2back «διπλά». Να βλέπει ότι στο γνωστό γάτα-ποντίκι που ξέραμε επί δεκαετίες ως ελληνικό ποδόσφαιρο κάθε φορά που μια ομάδα μας έπαιζε με μια αγγλική στο «νησί», αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Γάτος ήταν ο Θρύλος και ποντικός η Άρσεναλ.

Το χθεσινό ματς τέλειωσε με κατοχή 57-43% υπέρ των ερυθρόλευκων, στο ημίχρονο ήταν στο 39-61%! Και οι σωστές πάσες 397 για την ομάδα του μισού δις και 478 για τον Ολυμπιακό. Τι λες, τώρα! Και όλα αυτά δίχως τον βασικό του στόπερ, δίχως έναν παίκτη-ηγέτη όπως ο Βαλμπουενά (κι ας μην ήταν στο καλύτερο... φεγγάρι του, έλειψε), δίχως τον... δολοφόνο της τελευταίας στιγμής (Χασάν) που θ' αποτελούσε έναν ακόμα λόγο να ανησυχούν οι Λονδρέζοι.

Το έχω γράψει πολλάκις, το φωνάζω όσο πιο πολύ μπορώ μπας και το ακούσουν όσο περισσότεροι γίνεται και σταματήσουν τη γελοία και συχνά ακατανόητη μίρλα και βγουν από τη μιζέρια. Πέρα από την όποια πρόκριση ή αποκλεισμό, έχει βαρύτητα η συνέπεια. Αυτή η ευρωπαϊκη συνέπεια του Ολυμπιακού από το 2011 μέχρι τώρα που απογειώθηκε την τρέχουσα 3ετία με τον Πέδρο Μαρτίνς. Νομίζετε είναι πολλές οι ευρωπαϊκές ομάδες (ΟΚ, τα μεγαθήρια προφανώς και το καταφέρνουν) που είναι κάθε χρόνο στα ανοιξιάτικα νοκ-άουτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αρχίζοντας μάλιστα από τα προκριματικά του καλοκαιριού; Πιστέψτε με, δεν είναι.

ΥΓ: Χαζεύοντας τα στατιστικά (που είναι πολύ χρήσιμα ΑΝ τα διαβάζεις σωστά και δεν παπαγαλίζεις απλά αριθμούς που σου παρέχουν οι άλλοι) κόλλησα και στον αριθμό των τάκλιν που επιβεβαιώνει τι μάχη έδωσαν οι παίκτες του Μαρτίνς. Η Άρσεναλ έκανε 2 τάκλιν στο ματς και ο Ολυμπιακός 15, από ένα εξ' αυτών (του Εμβιλά) άρχισε και το γκολ του Ελ Αραμπί.

ΥΓ2: Το έχουμε ξαναπεί, με τα «αν» σοβαρή κουβέντα δεν γίνεται αλλά πάντα θα μας... ακολουθούν κάποια «αν» και για τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού όπως την περυσινή (αν ήταν γεμάτο το Καραϊσκάκη με τη Γουλβς, αν δεν τραυματίζονταν ο Σα και στη ρεβάνς αγωνίζονταν αναγκαστικά ο Αλέν, αν η ΕΠΟ διεξήγαγε τον τελικό κυπέλλου στο χρόνο που έπρεπε). Αν έπαιζε ο Σεμέδο, αν ο διαιτητής στο 1ο ματς υποδείκνυε το καθαρό επιθετικό φάουλ στο 1-2 της Άρσεναλ, ακόμα και χθες αν ο Γιουσέφ το έβαζε στο α' ημίχρονο.

ΥΓ3: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης