Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σήμερα και το αύριο που αρχίζει

Το σήμερα και το αύριο που αρχίζει
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ανικανότητα όλων των υπολοίπων που δυστυχώς, λόγω καταγωγής, ο Ολυμπιακός είναι αναγκασμένος να συνυπάρχει μαζί τους στο ίδιο ποδοσφαιρικό περιβάλλον έχει φέρει την Ελλάδα σε τραγική θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Όσο περνούν τα χρόνια, και παρά την τιτάνια προσπάθεια των Πειραιωτών, η κατρακύλα μεγαλώνει και ο υποβιβασμός του ελληνικού ποδοσφαίρου μοιάζει να μην έχει τελειωμό. Κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη και το καλοκαίρι που έρχεται το ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρεθεί αντιμέτωπο με πρωτόγνωρα πράγματα. Τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια (που μπορεί και να είναι τελικά 3, θα εξαρτηθεί από το ποιός θα κατακτήσει το κύπελλο και τι θέση θα έχει στο πρωτάθλημα), ένα στα προκριματικά του τσάμπιονς λιγκ και τα υπόλοιπα στα προκριματικά του γιουρόπα ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ λιγκ. Και φυσικά άπαντες από αρκετά νωρίς το καλοκαίρι θα δίνουν μάχη για μια θέση στον... ήλιο των ευρωπαϊκών ομίλων.

Παρότι ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει με το σπαθί του και τον ιδρώτα του μια θέση στα ψηλά σκαλοπάτια του ranking, ως πρωταθλητής της Ελλάδας θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και είναι αναγκασμένος κι αυτός ν' αρχίσει νωρίς την προσπάθειά του. Τα γράφω όλα αυτά σήμερα για τους προφανείς λόγους. Γιατί ήδη η ομάδα, παρότι έχει μπροστά της αρκετά ματς στη σεζόν για πλέι οφ πρωταθλήματος και κύπελλο, θ' αρχίσει να κάνει σκέψεις για το «αύριο» αφού ολοκλήρωσε στο Λονδίνο τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Πιο πολύ από ποτέ φέτος μοιάζει απαραίτητο ο Ολυμπιακός να έχει ταυτόχρον το νου του στο σήμερα και το αύριο. Να εκτελεί πράγματα που αφορούν το παρόν του και ταυτόχρονα να φροντίζει για το (όχι και τόσο μακρινό) μέλλον του.

Το να βρεθεί σε ευρωπαϊκό όμιλο (ιδανικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο χειρότερο σενάριο του Γιουρόπα Λιγκ, όχι του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ) αποτελεί και ψωμί και παντεσπάνι μαζί. Είναι γούστο και ανάγκη ταυτόχρονα. Τερπνό και ωφέλιμο. Το δικό μου μυαλό τουλάχιστον, ήδη... τρέχει στα προκριματικά του καλοκαιριού τα οποία ποτέ δεν ήταν και δεν θα είναι και φέτος, εύκολα. Και είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζουν καλύτερα από μένα οι αρμόδιοι της ομάδας.

ΥΓ: Αρχίζουν και τα πλέι οφ. Τι περιμένω από τη διαδικασία; Ελπίζω να ταλαιπωρηθεί όσο λιγότερο γίνεται η ομάδα σωματικά και πνευματικά. Να πάρουν τις ανάσες που χρειάζονται όσοι τις χρειάζονται και να επιστρέψουν υγιείς όσοι αυτή τη στιγμή έχουν προβλήματα. Και φυσικά να δούμε καλά ματς με το γνωστό στυλ του Ολυμπιακού.

ΥΓ2: Μετά και τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, κι αφού τη... μπουγάδα του τίτλου ο Ολυμπιακός την έχει καθαρίσει προ πολλού, ο Νο3 στόχος, το κύπελλο, έγινε Νο1 γιατί αυτός είναι που βρίσκεται σε διεκδίκηση πια από τέσσερις ομάδες...

ΥΓ3: Αντί να θυμώνετε μ'αυτά που γράφει ο κάθε -κυριολεκτικά- πικραμένος με αφορμή το φινάλε της ευρωπαϊκής πορείας του Ολυμπιακού, να χαίρεστε και να γελάτε. Δεν δίνονται και πολλές αφορμές για γέλια σήμερα...

Διαβάστε επίσης