Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι κούραση, εξουθένωση λέγεται

Όχι κούραση, εξουθένωση λέγεται
Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν γίνονταν σέντρα την περασμένη Πέμπτη στο Emirates ο Ολυμπιακός «κουβάλαγε» στην πλάτη του 21 ματς εντός του 2021 ενώ η Άρσεναλ 17. Για τους Πειραιώτες ήταν το 22ο για τους Λονδρέζους το 18, τέσσερα ματς διαφορά μόνο μικρή ή αμελητέα δεν θεωρείται. Και μετά τη λήξη του ματς, στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν θριαμβευτής, ο προπονητής των γηπεδούχων δήλωσε ότι ο φιλοξενούμενος είχε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Ξέρετε τι είναι πιο εντυπωσιακό απ' αυτό; Αφού το έψαξα διαπίστωσα ότι ο Ολυμπιακός δεν είχε απλά περισσότερα ματς από την Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός έχει, μαζί με τη Σίτι, περισσότερα επίσημα ματς εντός του 2021 και από τις 32 ομάδες που συμμετείχαν στα ευρωπαϊκά νοκ-άουτ Γιουρόπα αλλά και Τσάμπιονς Λιγκ! Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, ο Ολυμπιακός πιθανότατα έχει τα περισσότερα ματς σ' αυτό το διάστημα από κάθε ομάδα του πλανήτη. Πώς είναι δυνατόν να έχει παίξει κάποια περισσότερα από 22 επίσημα ματς Γενάρη, Φλεβάρη και ως τώρα τον Μάρτη; Δίχως ευρωπαϊκές διοργανώσεις η λογική λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη ομάδα με κάτι περισσότερο.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι ότι το να λέει κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι κουρασμένος δεν αποτελεί φθηνή δικαιολογία, την σκληρή πραγματικότητα αποτελεί. Και ειδικά φέτος που η ομάδα διάγει μια σεζόν δίχως ξεκούραση το καλοκαίρι και με αρκετούς παίκτες να έχουν δοκιμαστεί πολύ από τον κορωνοϊό. Να υπενθυμίσω ότι ο κορονοϊός, ακόμα και ανθρώπους που δεν έχουν έντονα συμπτώματα, τους επηρεάζει σημαντικά έστω κι αν αυτό δεν είναι ορατό με την πρώτη ματιά. Ο ιός αυτός απορρυθμίζει για ένα σημαντικό διάστημα το ανοσοποιητικό ενός ανθρώπου. Φανταστείτε λοιπόν πόσο δοκιμάζεται το κορμί ενός τοπ αθλητή όπως είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού...

Σήμερα λοιπόν οι ερυθρόλευκοι καλούνται να συγκεντρώσουν τις τελευταίες... ρανίδες δύναμης και κουράγιου προκειμένου να είναι όπως πρέπει κόντρα στον Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ, και να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου. Ύστερα, όσοι δεν είναι διεθνείς τουλάχιστον, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν λίγο λόγω της διακοπής εξαιτίας των εθνικών ομάδων.

ΥΓ: Μου άρεσε που ο Μαρτίνς και κάλυψε αλλά και χτύπησε καμπανάκι στον Μπα για τα νεύρα που βγάζει και τις αντιδράσεις που έχει σε ματς τον τελευταίο καιρό. Γιατί προφανώς ένας προπονητής πρέπει να καλύπτει τους παίκτες του και να μην επιτρέπει τον κακεντρεχή σχολιασμό αλλά από την άλλη πρέπει να διασφαλίζει τις ισορροπίες και τις σωστές συμπεριφορές γιατί τις πληρώνει η ομάδα.

ΥΓ2: Και συνεχίζονται τα κείμενα στα οποία οι «σε αποστολή» προσπαθούν να πείσουν ότι ο Ολυμπιακός έχει αποτύχει την τελευταία 10ετία στην Ευρώπη παρότι η ποδοσφαιρική ελίτ του βγάζει διαρκώς το καπέλο και λέει τα αντίθετα. Εν τω μεταξύ τέτοιες... αναλύσεις και ψάξιμο σε στοιχεία δεν έχουν διαβάσει για τις ομάδες των αφεντικών τους που έχουν καταντήσει καρπαζοεισπράκτορες. Ε, πως να... ακουμπήσουν εκεί... Τζιζ, κάνει. Θα κλείσει η κάνουλα.

Διαβάστε επίσης