Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι κάνει ο μεν, τι δεν κάνουν οι δε(ν)

Τι κάνει ο μεν, τι δεν κάνουν οι δε(ν)
Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς στην Πορτογαλία τα είπε όλα. Δεν ήταν πράγματα που δεν ξέραμε, απλά τα επιβεβαιώσαμε. Και κάνοντας κανείς τις συγκρίσεις με τους άλλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, καταλαβαίνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι εκεί που είναι και οι άλλοι έχουν βυθιστεί στην ανυποληψία. «Είναι παθιασμένος με την ομάδα, είναι πάντα δίπλα μας και παρέχει στήριξη και ελευθερία σε όλα όσα θέλω να κάνω», είπε μεταξύ άλλων ο 50χρονος τεχνικός. Και σε τόσες λίγες λέξεις, τα είπε, όλα.

Ο Μαρινάκης είναι παθιασμένος με την ομάδα και είναι πάντα δίπλα της. Στον αντίποδα άλλος ιδιοκτήτης είναι... χαμένος στα βάθη της Ρωσίας και διοικεί μέσω skype ενώ ένας άλλος μετράει μόνο λογιστικά νούμερα και αν τα έξοδα πλησιάζουν (δεν είναι ποτέ) να γίνουν περισσότερα από τα έσοδα βάζει κόφτη ασχέτως της εικόνας που έχει η ομάδα. Παράλληλα, ο Μαρινάκης δίνει ελευθερία και περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον προπονητή.

Οι άλλοι τους... καπελώνουν διαρκώς και τους αλλάζουν ξανά και ξανά (ειδικά η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια...) ψάχνοντας εξιλαστήρια θύματα για τις δικές τους ανεπάρκειες και κακές αποφάσεις. Και γι' αυτό το ποδόσφαιρο τους έχει δώσει ό,τι τους αξίζει. Αγωνιστική κατρακύλα και χλεύη από τους ίδιους τους οπαδούς τους. Υπάρχει άραγε μεγαλύτερη τιμωρία απ' αυτή την τελευταία;

ΥΓ: Σοβαρά τώρα, περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην εξαιρετική πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός για αλλαγή ημερομηνίας του τελικού κυπέλλου. Τους συμφέρει όλους αλλά, επειδή την έκανε ο Ολυμπιακός, οι λυκόφιλοι (μία αγαπιούνται, την άλλη τσακώνονται, μετά τα ξαναβρίσκουν) με σήμα τον δικέφαλο αετό είπαν με ένα στόμα μια φωνή: όχι. Είμαι βέβαιος πως αν «αύριο» κάνει την ίδια πρόταση (έστω και με διαφορετικό περιτύλιγμα) κάποιος άλλος, θα ψηφίσουν δαγκωτό ναι.

ΥΓ2: Μπαίνουμε σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και πάλι. Μπορεί η ΑΕΚ να είναι σε κακή κατάσταση αλλά το ματς της Κυριακής μόνο εύκολο δεν θα είναι. Κι αυτό γιατί μεσολάβησε η διακοπή και αρκετοί διεθνείς παίκτες δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν όπως όλοι καθώς ταξίδεψαν και έπαιξαν με τις εθνικές.

ΥΓ3: Να δούμε βέβαια και τα ημιτελικά του κυπέλλου ώστε να διαπιστώσουμε πόσο αυτή η... λυκοφιλία των δικεφάλων είναι δυνατή. Γιατί και παλιά ήταν σύμμαχοι και μετά το περιβόητο ματς - τίτλου στην Τούμπα και το γκολ που μέτραγε / δεν μέτραγε αποκαλούσε ο ένας τον άλλο κλέφτη. Ποιός τα θυμάται τώρα αυτά; Περασμένα ξεχασμένα...

Διαβάστε επίσης

Εθνική των... χατιριών

Εθνική των... χατιριών

Όσο γεμίζεις εξαιρέσεις τους κανόνες, κανόνες γίνονται οι σφαλιάρες. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.