Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ασήμαντο» και σημαντικό μαζί

«Ασήμαντο» και σημαντικό μαζί
Κυριακή, 4 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Επανεκκίνηση λοιπόν με αποστολή στο ΟΑΚΑ για ματς κόντρα στην ΑΕΚ. Ένα ματς σημαντικό αλλά και ασήμαντο. Ένα ματς πριν από ένα άλλο σημαντικό σκέτο. Το 46ο είναι καθ' οδόν. Σήμερα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να φέρει τη μαθηματική του εξασφάλιση πιο κοντά. Αυτό που στην παρούσα φάση δεν έχει σιγουριά είναι ο δεύτερος τίτλος της σεζόν, το κύπελλο.

Γι' αυτό και λέω ότι ακολουθεί ένα άλλο ματς που είναι σημαντικό, σκέτο. Την Τετάρτη υπάρχει το ταξίδι στα Γιάννενα για τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΣ.

Όμως αυτή τη στιγμή η συγκέντρωση και η σκέψη όλων είναι στο αποψινό με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Ένα ματς που διεξάγεται με την ιδιαιτερότητα του ότι ακολουθεί τη διακοπή του πρωταθλήματος και ό,τι εκείνη συνεπάγεται. Όπως και να 'χει, η προσπάθεια για νίκη θα γίνει από τον Ολυμπιακό όπως γίνεται σε κάθε ματς.

Ο Πέντρο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν επιθυμία για νίκη. Δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν πια. Για τον εαυτό τους και τον σύλλογο θα προσπαθήσουν για το καλύτερο. Και ύστερα θα αφοσιωθούν στο πιο σημαντικό, από πλευράς ουσίας, ματς που ακολουθεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι επιστροφές (στην αποστολή και βλέπουμε αν και πόσο θα παίξουν) των Σεμέδο, Βαλμπουενά και Χασάν μετά τους τραυματισμούς τους μόνο ως ευχάριστα νέα λογίζονται. Αποτελούν έξτρα ποιοτικά όπλα στα χέρια του προπονητή. Σημαντικό επίσης είναι ότι πήραν ανάσες παίκτες που είχαν ανάγκη με πρώτο τον Εμβιλά που παίζει non stop από την αρχή της σεζόν που ήρθε και... βίδωσε στην 11άδα.

ΥΓ: Σε ματς όπως αυτά με την Αϊντχόφεν, εκείνα με την Άρσεναλ το αποψινό κι αυτό που ακολουθεί με τον ΠΑΣ ο Μπρούμα καλείται να δείξει την αξία του, να κάνει τη διαφορά. Με τους Ολλανδούς βοήθησε, με τους Άγγλους όχι. Να δούμε τη συνέχεια.

ΥΓ2: Ανάσες πήρε και ο Βαλμπουενά το τελευταίο διάστημα (δυστυχώς αναγκαστικές λόγω τραυματισμού και ύστερα της διακοπής) ενώ δέχθηκε και ψυχολογική τόνωση με την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έπρεπε, σειρά του.

ΥΓ3: Και κάτι μπασκετικό: Βλέποντας κανείς τους πανηγυρισμούς του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη στο ΣΕΦ και μετά την πρόσφατη νίκη επί της Αρμάνι, καταλαβαίνει πόσο έχει μικρύνει (και μπασκετικά) ο αιώνιος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Οι πράσινοι είναι στην 15η θέση σε πρωτάθλημα 18 ομάδων. Και αντί να σκύψουν το κεφάλι πανηγυρίζουν κιόλας... Τουλάχιστον στον Ολυμπιακό, που είναι 12ος, αυτό δε συμβαίνει. Αυτό έλειπε...

Διαβάστε επίσης