Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παραδοχή και αντιφάσεις

Παραδοχή και αντιφάσεις
Τρίτη, 6 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διάβασα το non paper (ναι, ξέρω, στην ΑΕΚ δεν δίνονται τέτοια αλλά περιέργως πως είχαν όλοι οι ρεπόρτερ που δεν ήταν παρόντες, μέχρι και τις ίδιες τελείες έγραψαν) με τα λεγόμενα Μελισσανίδη προς τους παίκτες και ύστερα διάβασα και αποθεωτικές κριτικές για το περιεχόμενο όσων είπε. Και τσιμπιόμουν ενώ απορούσα με το δικό μου κριτήριο. Αυτές οι ατάκες που χαρακτηρίστηκαν ως μια πολύ καλή αρχή για την αλλαγή στην ΑΕΚ, εμένα τουλάχιστον, αφενός μου φάνηκαν προσπάθεια να μαλακώσει τον κόσμο που είναι στα... κάγκελα και αφετέρου ήταν γεμάτα αντιφάσεις και παραδοχή φτηνού «υλικού». Να γίνω πιο σαφής; Ας γίνω.

1) «Να ξέρετε ότι την όποια αξία έχετε σαν παίκτες την παίρνετε επειδή φοράτε αυτό το σήμα», είπε. Δηλαδή παραδέχεται ότι αγόρασε... κινέζικο και το παρουσίασε ως... τεφαρίκι.

2) «Είστε ξεφτίλες, θα τα αλλάξω όλα», είπε στην αρχή και ύστερα «Οι μόνοι που μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση είστε εσείς. Στο χέρι σας είναι! Περιμένω να δω! Μόνο οποιος αξίζει πραγματικά και έχει ψυχή, θα μείνει στην ΑΕΚ». Τελικά τι θα γίνει; Θα τα αλλάξει όλα ή βλέπουμε; Και πως περιμένει να αλλάξουν την κατάσταση αυτοί τους οποίους αποκαλεί ξεφτίλες;

3) Για το συμβάν με τους οπαδούς, είπε: «αυτό που έγινε χθες με τους οπαδούς που μπήκαν μέσα στο γήπεδο είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να συμβαίνει στην ΑΕΚ, είμαι έξαλλος». Εμένα αυτά τα λόγια μου φαίνονται να 'χαμε να 'λέγαμε. Αν όντως είναι έξαλλος, ζητάει εξηγήσεις από τον Δημητριάδη (και όποιον άλλο υπάλληλο ήταν στον ΟΑΚΑ εκείνη την ώρα) που έκοβε βόλτες πίσω από το μπούγιο των παικτών αλλά δεν έκανε κάτι.

4) «Ο πρώτος φυσικά που φταίει για όλο αυτό είμαι εγώ. Γνωρίζω πολύ καλά όλα τα λάθη που έχουν γίνει και θα τα διορθώσω άμεσα», είπε επίσης. Προφανές είναι ότι είναι δική του η ευθύνη. Κάθε ιδιοκτήτης φταίει για κάθε τι καλό ή κακό. Απλά, ξανά, πέφτει σε αντιφάσεις. Λέει θα τα διορθώσει άμεσα και πως έχει πάρει αποφάσεις ενώ έχει πει στην ίδια ομιλία ότι περιμένει από τους παίκτες να αλλάξουν την κατάσταση και να δείξουν αν αξίζουν να μείνουν. Τελικά τι στην ευχή αποφασίστηκε; Ότι βλέπουμε... Ότι θα δούμε;

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του την ΑΕΚ, υποχρεωμένος είναι, δεν έχει καμία αξία να σταθεί άλλο εκεί καθώς ακολουθεί το σημαντικό και πολύ δύσκολο ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Είναι ο πρώτος ημιτελικός και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να βάλουν τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Επαναλαμβάνω, δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς. Είδαμε πόσο δυσκόλεψε ο ΠΑΣ τον Ολυμπιακό τις δύο προηγούμενες φορές που συναντήθηκαν φέτος στο πρωτάθλημα. Οι Γιαννιώτες ήταν η πρώτη ομάδα που στέρησε βαθμούς από τους πρωταθλητές στην Ήπειρο (έστω και με εξυγιαντική βοήθεια) και... λύγισαν στο '90+3' στο Γ.Καραϊσκάκης στον β' γύρο.

Διαβάστε επίσης