Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ντέρμπι» με ΑΕΚ vs ντέρμπι με ΠΑΣ

«Ντέρμπι» με ΑΕΚ vs ντέρμπι με ΠΑΣ
Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 - 10:42
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αυτό περιμέναμε, αυτό συνέβη στο α' ημιτελικό του κυπέλλου. Η πολύ καλή ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προέβαλε μεγάλη αντίσταση στον Ολυμπιακό. Ή αλλιώς, μία από τις καλύτερες ομάδες της χώρας αυτή τη στιγμή, δυσκόλεψε την καλύτερη. Στην πραγματικότητα δηλαδή, αν το σκεφτούμε καλύτερα, θα διαπιστώσουμε ότι φέτος ντέρμπι (τυπικά βεβαίως δεν ισχύει) μπορεί να χαρακτηριστεί με μεγαλύτερη ευκολία ένα ματς με τον ΠΑΣ (που και στα 3 ματς φέτος ήταν... ζόρικο καρύδι κόντρα στους Πειραιώτες) απ' όσο ένα με την ΑΕΚ. Πέντε γκολ έβαλε προ ημερών στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός και θα μπορούσε, κυριολεκτικά αν ήθελε και προσπαθούσε παραπάνω, μέχρι και οκτώ. Στα Γιάννενα ωστόσο η αντίσταση ήταν μεγάλη όπως ήταν και στα δύο ματς πρωταθλήματος που είχαν προηγηθεί.

Είμαι βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θέλει κανονική ποδοσφαιρική αντίσταση από τους αντιπάλους του για να βελτιώνεται και να προετοιμάζεται καλύτερα για τις μεγάλες προκλήσεις εντός συνόρων. Ο Ολυμπιακός θέλει ο εγχώριος ανταγωνισμός να τον ωθεί προς τα πάνω όχι να τον... τραβάει προς τα κάτω, στη μιζέρια.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα υπάρξει ένα ακόμα ζόρικο ματς για τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς του Γ. Καραϊσκάκης. Ένα ματς στο οποίο οι ερυθρόλευκοι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να βάλουν στο ξεκίνημα τις φάσεις που θα παρουσιαστούν (αν παρουσιαστούν) όπως δεν έκαναν στο 11' χθες με τον Χασάν. Παρεμπιπτόντως, είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει με τον Αιγύπτιο. Λες και ερεθίζει το ένστικτο του σκόρερ που έχει ο χρόνος που τελειώνει ή το δύσκολο μιας εκτέλεσης. Λες και δεν γουστάρει τα εύκολα.

ΥΓ1: Για το πέναλτι που δόθηκε στον ΠΑΣ, έχω να πω δύο πράγματα. 1) Μου θύμισε (δεν είναι ακριβώς ίδια αλλά ΟΚ) το χέρι του Γκιλιέρμε με την Κράσνονταρ σε μια φάση που οι Ρώσοι ζήτησαν πέναλτι αλλά δεν το πήραν με εξέταση του VAR αφού πριν από το χέρι του Βραζιλιάνου η μπάλα χτύπησε σε άλλο μέρος του σώματος και συγκεκριμένα το πόδι του. 2) Αν στη μετάδοση του ΠΑΣ - Ολυμπιακός χθες βλέπαμε και 'μεις ό,τι έβλεπε ο διαιτητής στο on field review που του παρείχε το VAR τότε το καλό και πιο διαφωτιστικό ριπλέι (που επιβεβαιώνει ότι η μπάλα χτυπάει πρώτα στο σώμα του Μπα και μετά το χέρι του) το έδειξαν όταν εκείνος πήρε την απόφασή του και απομακρύνθηκε από την οθόνη για να δείξει την άσπρη βούλα.

ΥΓ2: Πόσο κρίμα και για τον Ολυμπιακό αλλά και για τον ίδιο τον ΠΑΣ να παίζει σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Πόσα χρόνια, αλήθεια, συζητάμε για το γήπεδο των Ζωσιμάδων με τις ευθύνες να γίνονται... μπαλάκι και να πετάνε από 'δω κι από 'κει, ακόμα και στον... κακό τους τον καιρό που δε λέει να σταματήσει να βρέχει.

Διαβάστε επίσης