Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... μάτι του ενός, η αφοσίωση του άλλου

Το... μάτι του ενός, η αφοσίωση του άλλου
Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήταν σαν σήμερα, πριν από τρία ακριβώς χρόνια. Στις 9 Απρίλη 2018 ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε «την επίτευξη συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Πέδρο Μαρτίνς», όπως γράφονταν στη σχετική λιτή ανακοίνωση. Και παρότι δεν ήταν, τότε, ένας προπονητής με «βαρύ» βιογραφικό γεμάτο μεγάλες ομάδες ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιβεβαίωσε και με εκείνη την επιλογή του (σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την ομάδα, όλα παίζουν το ρόλο τους) ότι έχει... μάτι και στους προπονητές, όχι μόνο στους παίκτες.

Αν έκανε κάποιος γκάλοπ εκείνη την περίοδο αν ο Πορτογάλος θεωρείται ιδανικός, δύσκολα θα σχημάτιζε... Κυβέρνηση. Ο Μαρινάκης όμως έχει την ικανότητα να διακρίνει πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν με την πρώτη ματιά. Και είδε στον Μαρτίνς τον τεχνικό που θα αναδομήσει ξανά την ομάδα και θα την επαναφέρει εκεί που πρέπει να είναι, δηλαδή την κορυφή στην Ελλάδα και την ελίτ στην Ευρώπη.

Γιατί πέρα από την όποια ικανότητα έχει ένας προπονητής είναι εξίσου σημαντικά και άλλα στοιχεία. Η αφοσίωση και η εργατικότητα. Και ο Μαρτίνς τα έχει και αυτά σε υπερθετικό βαθμό. Δοσμένος στον Ολυμπιακό είναι από την πρώτη μέρα. Πάντα μίλαγε για μακροχρόνια πρότζεκτ δίνοντας σε όλους να καταλάβουν ότι δεν επιθυμούσε να κάνει... αρπαχτή και να γίνει ένας περαστικός. Και μόνο τέτοιος δεν έγινε όπως με σιγουριά γνωρίζουμε όλοι.

Πέρασαν πολλές μέρες από την 9η Απρίλη του 2018. Κάποιες συννεφιασμένες στην αρχή, μέρες γεμάτες λιακάδα στη συνέχεια. Στην αποστολή του δεν πέτυχε απλά, αρίστευσε. Τρύπησε το ταβάνι περισσότερες από μία φορά. Πήρε μια ολοκαίνουργια ομάδα και μπήκε στον... στίβο μάχης με ουκ ολίγα εμπόδια. Φυσικά την... εξυγίανση, μέχρι και πανδημία τον... βρήκε στον Ολυμπιακό. Κι όμως τα κατάφερε και, όπως έχω γράψει κι άλλες φορές, όσο περήφανος και δικαιωμένος μπορεί να αισθάνεται ο Πέδρο Μαρτίνς, άλλο τόσο και περισσότερο επιβάλλεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Όχι μόνο για την αρχή του επιλογή αλλά για τη στήριξη στον προπονητή τις συννεφιασμένες μέρες.

Μπράβο και στους δύο, δικαιούνται να απολαμβάνουν ό,τι κατάφεραν μαζί.

ΥΓ: Ούτε αυτή την Κυριακή κρίνεται κάτι σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Νομίζω ωστόσο ότι στην ομάδα υπάρχει μια διάθεση για απάντηση στη συμπεριφορά του Παναθηναϊκού και κατά τη διάρκεια και στο φινάλε του μεταξύ των δύο αγώνα στη Λεωφόρο.

Διαβάστε επίσης