Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι πρέπει να αποδείξει και τι όχι

Τι πρέπει να αποδείξει και τι όχι
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το αυριανό κλασικό ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Γ.Καραϊσκάκης, είναι ένα ντέρμπι αποδείξεων και... μη αποδείξων. Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ θα αποδείξει σ' αυτό το ματς αν είναι καλύτερος του ΠΑΟ και γενικώς καλύτερη ελληνική ομάδα. Και τους πιο φανατικούς οπαδούς των άλλων ομάδων να ρωτήσεις, ο Ολυμπιακός θα απαντήσουν. Επίσης, ΔΕΝ θα αποδείξει σ' αυτό το ματς αν κατακτά δίκαια το πρωτάθλημα. Γνωστό εδώ και καιρό είναι αυτό. Ούτε αν έχει καλύτερο ρόστερ ή καλύτερο προπονητή. Κι αυτά γνωστά είναι από πέρυσι και ακόμα πιο παλιά.

Αυτό που πρέπει να αποδειχθεί αύριο είναι το κίνητρο που οφείλει να έχει ο Ολυμπιακός ώστε να φτάσει στη νίκη. Μια νίκη όχι επειδή κινδυνεύει ο τίτλος αλλά μια νίκη που επιβάλλεται να προσπαθεί να πάρει κάθε φορά που παίζει κόντρα στον αιώνιο αντίπαλό του. Έναν αντίπαλο που είχε αρκετά λανθασμένη (σ.σ.: στο τελευταίο 20λεπτο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με τους πράσινους να ξαπλώνουν στο χορτάρι για... τραυματισμούς) συμπεριφορά στο ματς που κέρδισε στη Λεωφόρο και, κυρίως, τη γλώσσα που έγινε... μακριά μετά τη λήξη του.

Θέλω να πιστεύω ότι θα δω ερυθρόλευκους πληγωμένους εγωισμούς. Θέλω να πιστεύω ότι το κίνητρο και το αγωνιστικό πνεύμα θα είναι ψηλά. Τίποτα δεν εγγυάται μια νίκη. Κάθε ματς και ειδικά τα ματς που χαρακτηρίζονται κλασικά ντέρμπι (σε ό,τι κατάσταση κι αν βρίσκονται οι ομάδες) είναι απρόβλεπτα. Κανείς δεν πίστευε, μην κοροϊδευόμαστε, ότι ο Ολυμπιακός θα έβαζε 4 γκολ σε ένα ημίχρονο στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 5 συνολικά. Συνέβη. Το σημαντικό ωστόσο ήταν ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν σωστή συμπεριφορά. Κίνητρο και σοβαρότητα. Αυτά πρέπει να έχουν και αύριο και το ταμείο του ματς θα γίνει στο φινάλε του.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιο μπασκετικό μέγεθος και δεν του ταιριάζει να παίζει τελευταίο ματς κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα και να μην έχει στόχο, να είναι ήδη αποκλεισμένος από τα πλέι οφ. Αυτή τη φορά πρέπει να γίνουν τα περισσότερα σωστά πριν αρχίσει η νέα σεζόν.

Οι αποφάσεις πρέπει να παρθούν το συντομότερο και η μάζωξη του ρόστερ για πολλή και σκληρή δουλειά επιβάλλεται να αρχίσει εγκαίρως. Σημαντικό, νομίζω είναι, ότι πέρα από την όποια ικανότητα ή ταλέντο κάθε παίκτη επιβάλλεται ο προπονητής και το επιτελείο του να εξετάσουν και τη διάθεση δέσμευσης και αφοσίωσης όλων των παικτών στην ομάδα. Όχι άλλοι παίκτες δίχως (καλώς εννοούμενο) νεύρο.

Διαβάστε επίσης

Πιο γρήγορος και από το 5G

Πιο γρήγορος και από το 5G

Από την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ πρωταθλητής; Μα, δεν πιάνεται αυτός ο Ολυμπιακός… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.