Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρέπει να παίξει λες και...

Πρέπει να παίξει λες και...
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διάφορες δοκιμές στη χθεσινή τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού εν όψει του σημερινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κάθε φορά προσπαθούμε να μάθουμε τις λεπτομέρειες ώστε να προβλέψουμε την 11άδα. Υπάρχουν ματς ωστόσο σαν το σημερινό που τα αγωνιστικά πλάνα και οι στρατηγικές έρχονται σε δεύτερο πλάνο. Προφανώς είναι σημαντικά κι αυτά, δεν επιχειρώ να τα υποβαθμίσω. Ο ρόλος του προπονητή σε μια ομάδα είναι κομβικός. Απλά τα πιο ξεχωριστά ματς είναι πολύ πιθανό να κριθούν από ξεχωριστά στοιχεία που θα μπουν στην «παρτίδα» του αγώνα και δεν έχουν προβλεφθεί πριν από το ξεκίνημά του και ήταν αδύνατο να προβλεφθούν.

Γι' αυτό λοιπόν ο Ολυμπιακός...

Πρέπει να παίξει λες και σήμερα κρίνεται ο τίτλος κι ας μην κρίνεται.

Πρέπει να παίξει λες και ο αιώνιος αντίπαλός του είναι πιο δυνατός από ποτέ κι ας μην είναι.

Πρέπει να παίξει λες και οφείλει να αποδείξει πράγματα κι ας μην πρέπει.

Πρέπει να παίξει χωρίς να κάνει λάθη κι ας είναι αδύνατο να μην κάνει.

Πρέπει να παίξει με τη σιγουριά του ότι είναι καλύτερος και με την αβεβαιότητα του ότι κανείς δεν το ξέρει και σήμερα πρέπει να το μάθει.

ΥΓ: Το σημερινό ματς μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για ορισμένους παίκτες. Παίκτες που δεν έχουν δώσει όσα περίμενε η ομάδα από 'κείνους. Λίγοι είναι αυτοί αλλά υπάρχουν. Π.χ. ο Μπρούμα (αν αγωνιστεί βεβαίως) οφείλει ένα «μεγάλο» ματς ως ανταπόδοση στο μεγάλο συμβόλαιο που του δίνει ο Ολυμπιακός.

ΥΓ2: Έχω διαβάσει άπειρες φορές σε ποστ στο facebook ότι «δε γίνεται ο τεράστιος Βασίλης Σπανούλης να τερματίσει την καριέρα του σε ματς δίχως κόσμο όπως αυτό με τη Χίμκι και γι' αυτό πρέπει να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο την καριέρα του». Καταλαβαίνω τη λογική με την οποία γίνεται και αναπαράγεται η συγκεκριμένη σκέψη. Όμως έχω να πω ότι αν αυτό δεν γίνεται μία, δεν γίνεται... 1000 φορές ο Ολυμπιακός να τελειώνει την κανονική διάρκεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα όντας αδιάφορος και δίχως στόχο αφού ουσιαστικά αποκλείστηκε εδώ και καιρό. Δύσκολα θα συναντήσει κανείς μεγαλύτερο φαν του Βασίλη Σπανούλη από μένα. Ωστόσο ΠΑΝΤΑ η ομάδα πρέπει να μπαίνει ΠΑΝΩ απ' όλους. Σπανούλης, Μπαρτζώκας και διοίκηση οφείλουν να κάνουν μια ειλικρινή κουβέντα και να συναποφασίσουν αν υπάρχει +1 για τον Βασίλη. Κι αν υπάρχει, να ορίσουν όσο πιο καθαρά γίνεται τι ρόλο θα έχει σ' αυτό ώστε ν' αποφευχθούν παρεξηγήσεις στο μέλλον που θα γίνονται... βαρίδια στην προσπάθεια της ομάδας για επιστροφή στις επιτυχίες, δηλαδή τα φάιναλ φορ.

Διαβάστε επίσης

Πιο γρήγορος και από το 5G

Πιο γρήγορος και από το 5G

Από την τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ πρωταθλητής; Μα, δεν πιάνεται αυτός ο Ολυμπιακός… Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο Μπέμπεκ και το του-Μπεμπεκί

Ο Μπέμπεκ και το του-Μπεμπεκί

Ο Σπύρος Γρομητσάρης τα εξηγεί ωραία. Η διαιτητοκουβέντα για το Καραϊσκάκη και όχι για την Τρίπολη, ο Χολέμπας και ένα υστερόγραφο για το μπάσκετ...