Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Είναι διαφορετικό να είσαι...

Είναι διαφορετικό να είσαι...
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 - 12:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Διαβάζω / ακούω ότι στην κορυφή της λίστας της ΑΕΚ για να διαδεχθεί τον Μανόλο Χιμένεθ είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και δε νομίζω, πια, να μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ακόμα και επίσημη ανακοίνωση (καθυστερημένα) να βγάλουν οι κιτρινόμαυροι είναι ξεκάθαρο ότι μετά από τόσες μέρες που... σέρνεται η πληροφορία δεν θα την πιστέψει κανείς. Και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ τι θα είχε γίνει στον Ολυμπιακό αν συζητούσε να συνάψει συνεργασία με κάποιον που τον αποκαλούσε συστηματικά για μια 2ετία κλέφτη. Προφανώς και είμαι βέβαιος ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα συζητούσε με ανάλογη περίπτωση. Δεν μιλάω για την προπονητική αξία του Ρουμάνου (έχω τη γνώμη μου αλλά δεν έχει και σημασία στην παρούσα φάση) αλλά για τη συμπεριφορά του. Υπήρχε περίπτωση να συζητήσει με κάποιον που έβγαζε... καραμούζα για τον Ολυμπιακό, με τόσο βαρείς χαρακτηρισμούς μάλιστα; Καμία.

Θυμηθείτε και τι είχε γίνει σε περιπτώσεις πρώην πράσινων (κάποιοι έγιναν και κίτρινοι) παικτών που φημολογήθηκε (ή συζητήθηκε) να ντυθούν στα ερυθρόλευκα. Και παρότι δεν είχαν πει ό,τι έχει πει για την ΑΕΚ ο Λουτσέσκου, οι αντιδράσεις ήταν τεράστιες με συνέπεια (και) γι' αυτό το λόγο να ναυαγήσουν. Σε εποχές σκληρού επαγγελματισμού ζούμε, είμαι ο πρώτος που το καταλαβαίνει και το ασπάζεται. Το θέμα είναι να πηγαίνει καλά μια ομάδα κι ας μην έχει ανθρώπους που την αγαπούν ή ήταν Ολυμπιακοί από μικροί.

Ωστόσο ακόμα και εν έτει 2021 υπάρχουν και κάποιες κόκκινες γραμμές. Υπάρχει μια ηθική. Υπάρχουν απαγορευτικά που δεν πρέπει να τα περνάει κανείς. Και υπάρχει και το δικαίωμα του οπαδού να βλέπει, ακόμα, ρομαντικά τα πράγματα που αφορούν στην ομάδα του. Τελικά, όντως, είναι πολύ διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ... Πολύ διαφορετικό από το να είσαι Ολυμπιακός... Και οι διαφορές είναι τόσο εξόφθαλμες.

ΥΓ: Σιγά που δεν θα πήγαινε με προβλήματα για το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο Ολυμπιακός. Μαθημένα τα... βουνά από τα χιόνια. Με προβλήματα θα πάει με προβλήματα θα παίξει το καλύτερο όπως πάντα θα κάνει.

ΥΓ2: ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό είναι ΤΟ σημαντικό ματς για τον Ολυμπιακό μέχρι το επόμενο που ελπίζουμε να είναι ο τελικός κυπέλλου. Αυτής της διοργάνωσης που διοργανώνεται με κωμικοτραγικό τρόπο τα τελευταία χρόνια.

ΥΓ3: Είναι πολύ καλό που φαίνεται η ομάδα μπάσκετ να... τρέχει τις εξελίξεις. Είναι σημαντικό να πάρει τους παίκτες που θέλει και όχι εκείνους που θα περισσέψουν στην αγορά.

Διαβάστε επίσης