Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Super League και Super (not) Cup

Super League και Super (not) Cup
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 10:18
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης λοιπόν. Τι να περιμένουμε σήμερα; Ας ελπίσουμε να δούμε ένα καλό ματς που θα μας διασκεδάσει και τον Ολυμπιακό να ζεσταίνεται ξανά ενόψει των σημαντικών που ακολουθούν. Σε μέρες που όλος ο πλανήτης μιλούσε για την ίδρυση (και την ταχεία διάλυση) της ευρωπαϊκής Super League εμείς μένουμε Ελλάδα και παρακολουθούμε τη... γνήσια (λέμε και κάνα χωρατό να περνάει η ώρα) Super League, την ελληνική.

Στην πραγματικότητα δεν περιμένουμε κάτι πολύ σημαντικό από το υπόλοιπο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ. Να είναι αξιοπρεπής και σοβαρός θέλουμε και να προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται. Και φυσικά να χρησιμοποιήσει αυτά τα ματς για να είναι αποτελεσματικός στη μοναδική διοργάνωση που δεν έχει κριθεί ακόμα, το κύπελλο Ελλάδας. Από τη Super League λοιπόν ο Ολυμπιακός οφείλει να μεταβεί με επιτυχία στο... Super (not) Cup. Μόνο σούπερ δεν είναι αυτό το κύπελλο με τον τρόπο που διοργανώνεται. Είναι εκπληκτικό, με την κακή προφανώς έννοια, πόσο κοντά χρειάζεται να φτάσουμε στη διεξαγωγή των ημιτελικών αγώνων ρεβάνς προκειμένου να μάθουμε μέρες και ώρες.

Σαν τα... kinder έκπληξη ή τα καρπούζια ένα πράμα. Πρέπει να ανοίξεις για να δεις τι έχει μέσα. Και συνήθως είναι... μάπα. Είναι Τετάρτη 21/4 και 9.30 την ώρα που γράφεται τούτο το κείμενο. Πληκτρολογείς την ηλεκτρονική διεύθυνση του επίσημου σάιτ της ΕΠΟ, που διοργανώνει το κύπελλο, epo.gr και μπαίνοντας στο πρόγραμμα του κυπέλλου δεν μαθαίνεις ούτε τη μέρα ούτε την ώρα των ημιτελικών ρεβάνς. Ας ελπίσουμε ότι θα τις μάθουμε πριν από τη... σέντρα των αγώνων. Για γέλια και για κλάματα μαζί η κατάσταση.

ΥΓ: Το πόσο πρόχειρα ανακοινώθηκε η ίδρυση της ευρωπαϊκής σούπερ λιγκ και πόσο γρήγορα έβαλαν την ουρά στα σκέλια μερικοί από τους μεγάλους (ή απλά πλούσιους) της Ευρώπης που την εμπνεύστηκαν αγγίζει τα όρια της κωμωδίας. Μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα ανθρώπων που άπαντες αντιμετωπίζαμε με δέος. Τους άξιζε άραγε; Προφανώς, όχι. Όχι σε όλους τουλάχιστον για να μην είμαι απόλυτος και ισοπεδωτικός. Κι αυτό που έγινε τα τελευταία 24ωρα υπογραμμίζει για εκατομμυριοστή φορά πόσο σπουδαίο και απαραίτητο είναι στο άθλημα που λέγεται ποδόσφαιρο (και στη ζωή γενικώς) να βρίσκονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις μακριά από συμπάθειες, αντιπάθειες, φιλίες, συγγένειες. Ο ικανότερος να προοδεύει όχι εκείνος με το καλύτερο PR.

ΥΓ2: Διάβασα δηλώσεις του Μπρούμα στο εξωτερικό σύμφωνα με τις οποίες στο φινάλε της σεζόν θα αποφασίσει τι θα γίνει με τον Ολυμπιακό. Σόρι αλλά συνήθως ο Ολυμπιακός είναι εκείνος που αποφασίζει και δεν αποφασίζουν άλλοι για 'κείνον. Και νομίζω την έχει πάρει την απόφασή του. Επειδή είμαι πάντα ειλικρινής μαζί σας, από κάποιο σημείο και μετά (όταν ήταν υγιής και πήρε στη σειρά ματς) με είχε ενθουσιάσει ο Πορτογάλος εξτρέμ και περίμενα τα καλύτερα. Η μεγάλη απογοήτευση, κατά τη γνώμη μου, ήταν τα ματς με την Άρσεναλ. Εκεί που περίμενα να κάνει τη διαφορά και δεν...

Διαβάστε επίσης

Μια 11άδα Αβραάμ

Μια 11άδα Αβραάμ

Μόνο έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλεί η δήλωση του Μαρτίνς για τον Αβραάμ. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.