Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μια 11άδα Αβραάμ

Μια 11άδα Αβραάμ
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μόνο έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλεί η δήλωση του Μαρτίνς για τον Αβραάμ μετά το φινάλε του ματς με τον Αστέρα. Προσωπική μου γνώμη τουλάχιστον είναι ότι ο Παπαδόπουλος αποτελεί το απόλυτο παράδειγμα του πως πρέπει να είναι ένας παίκτης του Ολυμπιακού. Μπορεί (και λόγω θέσης βέβαια) να μην ανήκει στην κατηγορία των ποιοτικών, ωστόσο έχει στον απόλυτο βαθμό όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Είναι μαχητής. Είναι νικητής. Είναι επαγγελματίας. Εμπνέει τους άλλους. Ενώνει. Υποστηρίζει. Δεν μουρμουράει. Δεν γκρινιάζει. Και φυσικά είναι και Έλληνας. Αν με έναν μαγικό τρόπο γινόταν να βρεθεί μια 11άδα παικτών με τη συμπεριφορά του Αβραάμ, θα υπήρχαν ελάχιστα πράγματα για να ανησυχήσει κανείς.

Και για να μην είμαι άδικος με άλλους, το θετικό γι' αυτόν τον Ολυμπιακό είναι πως υπάρχουν ουκ ολίγοι στο ρόστερ που είναι του ίδιου ή παρόμοιου χαρακτήρα. Ακόμα και ξένοι, όχι μόνο Έλληνες, έχουν απόλυτη δέσμευση με την ομάδα και βάζουν το εγώ τους κάτω από το εμείς. Και παίκτες που τώρα έχουν φύγει ήταν τέτοιοι. Αυτό νομίζω είναι και το πιο σημαντικό ζητούμενο στο ρόστερ. Αυτό πρέπει να είναι το πιο σημαντικό ζητούμενο κάθε φορά.

Συχνά αναρωτιόμαστε όλοι και συζητάμε για το αν είναι καλός ένας υπό μεταγραφή παίκτης. Προφανώς είναι σημαντικό. Ωστόσο, πλέον οι ομάδες οφείλουν να ψάχνουν και να ψάχνονται και το ποιόν κάθε παίκτη. Η παράμετρος του χαρακτήρα, που περιέχει τα πάντα μέσα, φυσικά και τον επαγγελματισμό, είναι κομβική. Δεν θέλει κανείς... ωρολογιακές βόμβες στην τόσο μικρή, κλειστή αλλά σημαντική κοινωνία των αποδυτηρίων της ομάδας του. Τι να κάνει κανείς έναν σούπερ ποιοτικό παίκτη που δημιουργεί διαρκώς προβλήματα και εντάσεις υπονομεύοντας την προσπάθειά της στο γήπεδο;

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αν ρίξει κανείς μια ματιά σε επιτυχημένες ομάδες του παρελθόντος θα διαπιστώσει ότι εκτός από καλούς παίκτες είχαν και καλά αποδυτήρια. Ακόμα κι αν δεν ήταν κολλητοί όλοι (είναι αδύνατο), μάθαιναν να σέβονται ή έστω να ανέχονται ο ένας τον άλλο μη δημιουργώντας προβλήματα.

ΥΓ: Η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟ έδειξε ότι έχει συνέλθει κάπως. Και γι' αυτό χρειάζεται έξτρα προσοχή την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός οφείλει να είναι συγκεντρωμένος και σοβαρός. Δεν υπάρχει κάτι να τον ανησυχήσει αν είναι όπως πρέπει. Και θα είναι νομίζω.

ΥΓ2: Έχω την αίσθηση (για να μην πω σιγουριά) ότι μαθαίνουμε περίπου το 15% του μεταγραφικού ψαξίματος που κάνει ο Ολυμπιακός κάθε φορά κι από τα όσα γράφονται περίπου το 20 με 30% (ίσως να λέω και πολύ) ισχύει. Πολύ μου αρέσει που οι ερυθρόλευκοι, πια, έχουν πάει εντελώς σε άλλο επίπεδο κάνοντας και κινήσεις που θα γίνουν κατανοητές μετά από καιρό. Και πολύ μου αρέσει που δεν δείχνουν διάθεση να σταματήσουν βλέποντας ότι ο εγχώριος ανταγωνισμός είναι μακριά, αντιθέτως εξελίσσονται διαρκώς.

Διαβάστε επίσης

Λαμπάδα με... εισιτήριο

Λαμπάδα με... εισιτήριο

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την ιδέα των εικονικών εισιτηρίων της φιέστας και τον λαό του Θρύλου!

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Μπλογκάρει, ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης.