Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λαμπάδα με... εισιτήριο

Λαμπάδα με... εισιτήριο
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ειλικρινά δεν ξέρω ποιός είχε την ιδέα για πώληση εισιτηρίων του ματς-φιέστα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να ενισχυθεί οικονομικά ο Ερασιτέχνης. Ξέρω ότι ήταν (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) μια ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΉ ιδέα. Λείπουν οι καλές, ξεχωριστές και πρωτότυπες ιδέες στις μέρες μας. Παντού... μαϊμούδες βλέπουμε τριγύρω. Προϊόντα μαϊμούδες αλλά και ανθρώπους και συμπεριφορές.

Δεν έχει να αποδείξει κάτι ο κόσμος του Ολυμπιακού (η πλειοψηφία τουλάχιστον) για το ποιόν του. Ωστόσο αυτή η ιδέα αποτελεί μία ακόμη εξαιρετική αφορμή για επιβεβαίωση του πόσο ανάλογα με τον σύλλογο σπουδαίος είναι και ο κόσμος του. Η πανδημία έφερε άπαντες στα όριά τους. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός επλήγη πάρα πολύ. Αυτή η φιέστα, χάρη σ' αυτή την ιδέα, ξαφνικά απέκτησε μια έξτρα αξία. Μια άλλη βαρύτητα. Κι αφού έρχεται Πάσχα, καθένας μπορεί να φερθεί σαν... νονός που αγοράζει λαμπάδα με... εισιτήριο / οξυγόνο για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

ΥΓ: Ο Μαρτίνς έδωσε το στίγμα με τις δηλώσεις του εν όψει του ματς με την ΑΕΚ. Δεν θα είναι εύκολο και δεν μπορεί να είναι εύκολο. Και δεν θα έχει σχέση μ' εκείνο του ΟΑΚΑ. Στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική ευστοχία στις τελικές του. Δεν μπορεί να συμβαίνει διαρκώς αυτό. Το είδαμε και στο α' ημίχρονο της Τούμπας που δεν είχε και πολλές διαφορές με το α' ημίχρονο κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Απλά στην Τούμπα ο Μπρούμα αστοχούσε.

ΥΓ2: Πολύ μου άρεσε που ο Σεμέδο απάντησε όπως απάντησε στους Πορτογάλους όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον της Μπενφίκα. Φρόντισε να... θυμίσει σε όλους ότι ανήκει και παίζει στον Ολυμπιακό και η δουλειά του είναι να προσπαθεί για το καλό του Ολυμπιακού. ΟΚ, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, ο Σεμέδο είναι πολύ καλός αμυντικός, στον Ολυμπιακό αναγεννήθκε, και γι' αυτό απασχόλησε και το περασμένο καλοκαίρι και θ' απασχολήσει και το ερχόμενο. Όμως, αν είναι να φύγει να φύγει σωστά. Με σεβασμό της κάθε πλευράς προς την άλλη ώστε αν φύγει, να φύγει σαν φίλος. Με ελάχιστες εξαιρέσεις εξάλλου, σαν φίλοι φεύγουν όλοι από το μεγάλο λιμάνι.

ΥΓ3: Πολύ κρίμα που ο Αβραάμ στάθηκε άτυχος ξανά. Είναι τόσο δυνατός ωστόσο που δεν θα μασήσει. Κάτι μου λέει πως δεν ήταν το ματς με τον Αστέρα το τελευταίο του ως παίκτης.

ΥΓ4: Με τον Αστέρα ο Βαλμπουενά έδειξε σημάδια ανάκαμψης. Προσωπικά δεν αμφέβαλα για 'κείνον. Ακόμα και στις κακές του μέρες, δεν τον βλέπεις αδιάφορο ή να μην παλεύει. Πάντα «σκίζεται», κάνει το καλύτερο που μπορεί. Παράδειγμα προς μίμηση πέρα από αμφιβολία.

ΥΓ5: Αν είναι υγιής, που είναι το πιο σημαντικό, η νέα σεζόν θεωρώ πως θα είναι η σεζόν-έκρηξη του Βρουσάι. Δεν του λείπει τίποτα. Βεβαίως, για να είμαι ειλικρινής, πίστευα ότι η φετινή θα είναι χρονιά-έκρηξη του Ρατζέλοβιτς αλλά ο Σέρβος δεν δικαίωσε ούτε στο 20% τις προσδοκίες.

ΥΓ6: Όπως έγραψα και χθες, μαθαίνουμε το 15-20% των όσων κάνει μεταγραφικά ο Ολυμπιακός και από τα όσα δημοσιεύονται ισχύει περίπου το 20-30%, ίσως και λιγότερο. Τώρα που το καλοσκέφτομαι, μπορεί τα ποσοστά να είναι και μικρότερα...

Διαβάστε επίσης

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Μπλογκάρει, ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Μια 11άδα Αβραάμ

Μια 11άδα Αβραάμ

Μόνο έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλεί η δήλωση του Μαρτίνς για τον Αβραάμ. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.