Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Όχι 5-1, ήταν 1-1
Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τον συγκεντρωμένο και αποφασισμένο Ολυμπιακό δεν τον φοβάμαι ακόμα και στα πιο δύσκολα. Τον Ολυμπιακό εν μέσω κλίματος για «3άρες, 4άρες και 5άρες» τον... τρέμω και στα πιο εύκολα. Το σημερινό ματς με την ΑΕΚ είναι από μόνο του μια παγίδα για τους ερυθρόλευκους. Παγίδα γιατί, θέλοντας και μη, υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλό το αρκετά πρόσφατο 5-1 του ΟΑΚΑ. Παγίδα γιατί η ΑΕΚ θα έρθει με το μαχαίρι στα δόντια θέλοντας να πάρει μέρος της τσαλακωμένης τιμής της πίσω.

Γι' αυτό λοιπόν ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο ματς λες και το πρώτο στο ΟΑΚΑ τέλειωσε 1-1, όχι 5-1. Χωρίς σιγουριά. Χωρίς αυτονόητο αίσθημα ανωτερότητας. Αυτή την ανωτερότητα, που προφανώς υπάρχει, πρέπει να μπει να την αποδείξει ξανά ο Ολυμπιακός. Όχι γιατί πρέπει να πείσει κανέναν. Επειδή πολύ απλά οφείλει μια καλή εικόνα και (αν όλα πάνε καλά) μια έξτρα νίκη στον εαυτό του. Και φυσικά επειδή ακολουθεί το αληθινά σημαντικό ματς, ο επαναληπτικός ημιτελικός κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

Παρεμπιπτόντως, νομίζω καταλάβαμε όλοι τι έκανε ο ΠΑΣ στο ματς με τον Παναιτωλικό. ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ. Αδιαφόρησε γιατί όπως δήλωσαν οι Γιαννιώτες μετά το φινάλε η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό είναι: το ματς της χρονιάς. Ο Γιαννίκης άφησε εκτός παίκτες 11άδας για να είναι φρέσκοι την Τετάρτη και να τα δώσουν όλα. Λογικό και αναμενόμενο είναι. Και ο Ολυμπιακός (πρέπει να) το ξέρει. Ο ΠΑΣ ωστόσο μπορεί να περιμένει. Σήμερα υπάρχει μια άλλη ομάδα απέναντί του που βλέπει αυτό το ματς ως άλλο ματς της χρονιάς της. Ματς, όπως προείπα, για να πάρει πίσω μέρος της τιμής της.

ΥΓ: Επειδή έγινε μεγάλη κουβέντα με αφορμή το β' ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΟΚ και το ματς με τον Αστέρα, να τονίσω ότι χθες η Ρεάλ έμεινε στο 0-0 με τη Μπέτις και η Λίβερπουλ στο 1-1 με τη (15η) Νιούκαστλ. Αμφότερες εντός έδρας. Και η Ρεάλ μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα απ' αυτή τη γκέλα ενώ η Λίβερπουλ το Τσάμπιονς Λιγκ. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν (και να μην ξεχνάμε εύκολα) τι έχει ήδη καταφέρει αυτός ο Ολυμπιακός και τι ζόρι έχει τραβήξει επί μία διετία. Αν ρωτάτε εμένα, ναι έχει δικαίωμα και σε κάποια χαλάρωση σε συγκεκριμένα ματς. Δεν θα τους... πάρουμε και το κεφάλι. Έλεος κάπου με την υπερβολή και που είμαστε διαρκώς... πάνω από τα κεφάλια τους για να «κράξουμε» για οτιδήποτε. Λες και εμείς στις δικές μας δουλειές αγγίζουμε την τελειότητα...

Διαβάστε επίσης

Λαμπάδα με... εισιτήριο

Λαμπάδα με... εισιτήριο

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για την ιδέα των εικονικών εισιτηρίων της φιέστας και τον λαό του Θρύλου!

Μια 11άδα Αβραάμ

Μια 11άδα Αβραάμ

Μόνο έκπληξη δεν θα έπρεπε να προκαλεί η δήλωση του Μαρτίνς για τον Αβραάμ. Μπλογκάρει στο gavros.gr ο Σπύρος Γρομητσάρης.