Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η «Marca», το μπούλινγκ και η εξυγίανση

Η «Marca», το μπούλινγκ και η εξυγίανση
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 - 12:35
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην Ελλάδα αν φωνάζει ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία θεωρείται μπούλινγκ, αν φωνάζουν οι άλλοι ψάχνουν να βρουν το δίκιο που τους πνίγει. Και το τι είναι τι κάθε φορά έχουν δικαίωμα να το πουν μόνο τα αυτο-βαπτισμένα ανεξάρτητα σάιτ της αλήθειας. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι ΠΑΝΤΟΥ το ποδόσφαιρο έχει κοινά χαρακτηριστικά. Και η δημοσιογραφία επίσης. Σήμερα η μαδριλένικη «Marca», μια εφημερίδα που θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες αθλητικές της Ευρώπης (αν όχι η κορυφαία) έχει πρώτο θέμα προτροπές / συμβουλές προς την ΟΥΕΦΑ και τον Ολλανδό διαιτητή του αποψινού Ρεάλ-Τσέλσι, Ντάνι Μάκελι, να «παίξει καλά» και όχι, όπως αρκετοί υποψιάζονται, με οδηγίες να αδικήσει τη Ρεάλ που πρωτοστάτησε στη δημιουργία της European Super League. Και για να γίνει πιο σαφής η προηγούμενη σκέψη μου, αν η Ρεάλ έπαιζε κόντρα στον Ολυμπιακό θα έψαχνε προκαταβολικά να βρει το δίκιο της. Αν έπαιζε κόντρα στον ΠΑΟΚ, θα έκανε μπούλινγκ και θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας.

Το σίγουρο είναι πως στις... εξυγιαντικές εποχές ο τελευταίος που δικαιούται να φωνάζει είναι ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ που αν ο Γκεστράνιους είχε απλά αξιοπρεπή απόδοση στο πρόσφατο ματς με τον Παναθηναϊκό το ματς θα είχε λήξει διπλό και ο δικέφαλος θα ήταν ξανά σε μειονεκτική θέση στην προσπάθεια επικύρωσης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Εντάξει, δεν ανακαλύψαμε την πενικιλίνη το περασμένο Σαββατοκύριακο. Κι ας φωνάζουν διάφοροι προσπαθώντας να μας πείσουν ότι... πετάει ο ελέφαντας. Ο ΠΑΟΚ (και η ΑΕΚ) ευνοείται συστηματικά και με το «λέγε λέγε» επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα ωστόσο δεν αλλοιώνεται όσο ταλαντούχος (ή... δοσμένος στην αποστολή του) κι αν είναι κάποιος στην επικοινωνία.

Ας τα αφήσουμε αυτά ωστόσο κι ας ασχοληθούμε μ' αυτό που, στην παρούσα φάση, μετράει. Ο αυριανός επαναληπτικός ημιτελικός για το κύπελλο με τον ΠΑΣ θα είναι ένα δύσκολο ματς. Αν δεν αποδειχθεί τέτοιο θα σημαίνει ότι θα έχει βρεθεί σε καλή μέρα ο Ολυμπιακός και με σοβαρότητα και συγκέντρωση θα έχει καταφέρει να επιβεβαιώσει ότι είναι καλύτερος. Είναι προφανώς εξαιρετική ομάδα ο ΠΑΣ και του αξίζουν συγχαρητήρια για την εικόνα του. Ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι κατά κοινή ομολογία η καλύτερη ομάδα και φέτος στην Ελλάδα. Αν παίξει με βάση το ταλέντο του και την ικανότητά του θα επιβεβαιώσει τα υπέρ του προγνωστικά. Αν όχι θα δούμε ντέρμπι.

ΥΓ: Όσες... στρατιές υπαλλήλων αφιερωμένων στο να κάνουν το άσπρο, μαύρο να χρησιμοποιήσει κανείς, την καθαρή αλήθεια θα τη βρει κάνοντας μια γύρα στα σχόλια που γίνονται από δικούς τους οπαδούς στα επίσημα social media του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, κάθε φορά που αγωνίζονται οι συγκεκριμένες ομάδες. Για ανύπαρκτες διοικήσεις λένε. Για παίκτες χαμηλού επιπέδου (για να το πω κομψά) λένε. Για κακούς προπονητές λένε. Και για διαιτησίες λένε αλλά για το πως... σφάζει ο ένας τον άλλο στα μεταξύ τους παιχνίδια.

ΥΓ2: Για να μην μπερδεύεστε από τον... σωρό πραγμάτων που γράφονται και αλλάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική ανάλογα με την απόδοση και το αποτέλεσμα, οι αποφάσεις του Ολυμπιακού για έναν παίκτη δεν παίρνονται με βάση ένα ματς, ούτε δύο, ούτε τρία. Παίρνονται με βάση όλα όσα έχει κάνει αυτός ο παίκτης όλη τη σεζόν. Η σούμα μετράει.

Διαβάστε επίσης

Πρόκριση, μόνο αυτό

Πρόκριση, μόνο αυτό

Ο προπονητής φρέσκαρε παίκτες και οφείλουν... φρέσκια εμφάνιση. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Όχι 5-1, ήταν 1-1

Μπλογκάρει, ενόψει του αποψινού ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Σπύρος Γρομητσάρης.