Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παίκτες που δεν θα σε «πουλήσουν»

Παίκτες που δεν θα σε «πουλήσουν»
Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 - 11:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γίνεται πολλή κουβέντα φέτος για τα ακραία μπακ του Ολυμπιακού. Λογικό είναι. Μέχρι πέρυσι υπήρχε μια σταθερά στην ομάδα στα δεξιά, ο αρχηγός και ένας από τους πιο τίμιους και σταθερούς παίκτες του, ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ. Στα αριστερά, από την άλλη, υπήρχε ένα παιδί που έκανε απίστευτη αγωνιστική... έκρηξη και έφτασε να γίνει μεταγραφή στη Λίβερπουλ!

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ως (πιο) βασικούς ακραίους μπακ τον 23χρονο Μολδαβό, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που αποκτήθηκε τον Γενάρη από την Πάσος Φερέιρα και τον κατά συνθήκην Θανάση Ανδρούτσο του οποίου η (πιο) κανονική θέση θεωρείται του 8αριού. Βλέποντάς τους στο πρόσφατο ματς με τον ΠΑΣ για τα ημιτελικά του κυπέλλου, και σε αντίθεση με πολύ κόσμο, δεν αισθάνθηκα μεγάλο προβληματισμό. Είναι και θέμα οπτικής του καθενός βασικά.

Προσωπικά είδα και την Τετάρτη και βλέπω διαρκώς όταν παίζουν αυτοί οι δύο, παίκτες που είναι δοσμένοι στην ομάδα. Παίκτες που σκίζονται για το καλύτερο. Παίκτες που δεν θα σε... πουλήσουν στο ματς. Ακόμα κι όταν κάνουν λάθος, θα παλέψουν να το διορθώσουν ή να το σώσουν. Δεν θα δεις αδιαφορία. Ούτε περπάτημα. Ούτε χαλαρότητα. Αληθινούς μαχητές βλέπεις και παίκτες που προσπαθούν να βελτιώνονται καθημερινά όπως λένε στο Ρέντη.

Για να μην το κουράσω, δεν φοβάμαι όταν έχει τέτοιους παίκτες ο Ολυμπιακός. Παίκτες που νιώθουν. Παίκτες που θα πατήσουν κάθε σπιθαμή του γηπέδου. Παίκτες με παρόν και πάρα πολύ μέλλον. Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι και ο Θανάσης και ο Όλεγκ μόνο καλύτεροι μπορούν να γίνουν όσο περισσότερο θα έχουν... τριβή στα ματς; Προσωπικά δεν έχω μισή αμφιβολία, βέβαιος είμαι. Μόνο αν αλλάξουν οι ίδιοι λογική και συμπεριφορά θα... χάσουν το τρένο.

ΥΓ: Δύσκολα θα θυμηθώ τόσο θλιβερή και ανήμπορη ομάδα όσο αυτή η ΑΕΚ. Και ο Ολυμπιακός είχε κακές σεζόν στην ιστορία του αλλά τόση ανημποριά και ρόστερ τόσο χαμηλής στάθμης δε νομίζω να είχε ποτέ... Μια βόλτα στα έργα του γηπέδου βέβαια μπορεί να αλλάξει την... εικόνα... Ή μήπως όχι πια; Μήπως δεν... τσιμπάει κανείς;

ΥΓ2: Ο τελικός, ακόμα και με την ΑΕΚ, θα ήταν δύσκολος και το τελευταίο που θέλω να ακούω / βλέπω είναι κουβέντες για περίπατο κτλ. Σε μονούς τελικούς έχουμε δει τα απίθανα στην ιστορία του ποδοσφαίρου, γι' αυτό, κουλ. Αν ο Ολυμπιακός πάει ως Ολυμπιακός σωματικά και πνευματικά, πιστεύω θα το πάρει το κύπελλο. Αν πάει με σιγουριά ότι τον... έχει τον ΠΑΟΚ, θα την πατήσει. Κάποτε (20 χρόνια πριν) είχε σιγουριά και για τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας και ηττήθηκε με 4-2. Η ιστορία διδάσκει αν τη μελετάς και τη σέβεσαι.

ΥΓ3: Και επαναλαμβάνω, όσο περισσότερο ποδόσφαιρο βλέπει κανείς, δίχως κολλήματα, τόσο πιο σοφός γίνεται και κάνει πιο ευρεία την οπτική και την αντίληψή του. Και τα χθεσινά ματς του Γιουρόπα Λιγκ βοήθησαν πολύ, αληθινά σεμινάρια ήταν. Δείτε αναλογίες σκορ και στατιστικών κατηγοριών και θα με καταλάβετε.

Διαβάστε επίσης

Πρόκριση, μόνο αυτό

Πρόκριση, μόνο αυτό

Ο προπονητής φρέσκαρε παίκτες και οφείλουν... φρέσκια εμφάνιση. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.