Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τα 2 (και 3) σε 1 «προϊόντα»

Τα 2 (και 3) σε 1 «προϊόντα»
Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 - 13:22
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πέρα από τα προφανή, τον τίτλο πρωταθλητή, την πορεία στην Ευρώπη και (καλώς εχόντων των πραγμάτων) τον τίτλο του κυπελλούχου, ο Ολυμπιακός θα... πάρει μαζί του απ' αυτή τη σεζόν στην επόμενη κι άλλα σημαντικά πράγματα. Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι σπουδαίο αυτό που γίνεται με τον Θανάση Ανδρούτσο. Πάει να καθιερωθεί ως δεξιός μπακ ένας παίκτης που υποτίθεται είναι 8άρι και, κατά δήλωσή του, όσα χρόνια είναι στον Ολυμπιακό (εννοεί και τα χρόνια της Ακαδημίας) μόνο τερματοφύλακας δεν έχει παίξει... Πάνε αρκετά χρόνια από την περίοδο που έκανε την εμφάνισή του σε διαφημιστικό σποτ σλόγκαν για ένα προϊόν με δύο ιδιότητες. Για σαμπουάν και conditioner μαζί είχε βγει εκείνο το wash and go και ο «Άνδρου» το έχει... τερματίσει.

Εξίσου σημαντικό είναι κι αυτό που συμβαίνει με τον Χοσέ Χολέμπας. Ως αριστερός μπακ παραμένει αξιόπιστος αλλά ως αριστερός στόπερ σε άμυνα τριών αποτέλεσε... αποκάλυψη! Το αθλητικό και ευλύγιστο κορμί του, η δύναμή του, η ταχύτητά του, η αλτικότητά του και, φυσικά, η εμπειρία του αποτελούν πολύτιμα συστατικά για την άμυνα. Και δίπλα του ο Ρέαμπτσιουκ μόνο καλύτερος μπορεί να γίνει. Μόνο την κακώς εννοούμενη τρέλα του Χοσέ να μην πάρει ο Μολδαβός η οποία ώρες ώρες μοιάζει να τον αυτο-καταστρέφει (σ.σ.: είναι απορίας άξιο γιατί κλότσησε τη μπάλα στις πινακίδες στην 1η κίτρινη που πήρε στη ρεβάνς με τον ΠΑΣ στην οποία αποβλήθηκε στο φινάλε με 2η...) και να φέρνει τον ίδιο και την ομάδα σε δύσκολη θέση δίχως λόγο.

Το σίγουρο είναι πως, καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Ολυμπιακός θα κρατήσει αυτό που συμβαίνει με τον Ανδρούτσο και τον Χολέμπας και θα προσπαθήσει να κερδίσει κι άλλα απ' αυτούς στο μέλλον, ειδικά από τον πολύ νέο (και εξελίξιμο στη θέση του δεξιού μπακ) ακόμα Θανάση. Και είμαι βέβαιος ότι ο Πέδρο Μαρτίνς, ένας αρκετά πολυμήχανος προπονητής όπως μας έχει αποδείξει πολλάκις, θα πειραμαριστεί και με άλλους. Είδαμε ήδη εξάλλου τον Εμβιλά να παίζει στόπερ. Είδαμε και τον Ρέαμπτσιουκ πιο προωθημένο. Είχαμε δει στον περυσινό τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ τον Μπρούνο να παίζει δεξί μπακ. Θα δούμε κι άλλα τέτοια. Τα 2 (ή και 3) σε 1 ποδοσφαιρικά προϊόντα είναι δυσεύρετα και πολύτιμα. Όσοι παίκτες έχουν όρεξη για δουλειά και ανοιχτό μυαλό θα προοδεύουν. Οι υπόλοιποι... Πρόβλημά τους...

Διαβάστε επίσης